Taaskäivitage oma seade

„See kõlab kõige lihtsama ja tavalisema soovitusena, aga see on nii, sest see päriselt töötab! Millal sa viimati oma mobiiltelefoni reaalselt välja lülitasid? Nutiseadme taaskäivitamine puhastab vahemälu sinna kogunenud ebavajalikust ajutisest infost ning tekitab taas ruumi, et seade saaks kiiremini töötada,“ rääkis Samsung Eesti tootekoolitaja Kirill Kozlov.

Ebavajalikud rakendused minema ja taustal töötavad rakendused kinni

Ekspert leiab, et iga rakendus telefonis võib kasutaja telefoni aeglustada. „Kustuta kõik rakendused, mida sa ei kasuta, et sellega seadme mälu vabastada. Samuti tasub vaadata, millised rakendused pidevalt taustal töötavad, kuid pole reaalselt vajalikud,“ ütles ta ja märkis, et Androidi seadmetel on olemas sätete all ka funktsioon, mis kasutamata rakendusi tuvastab.

Vabasta seadme mälu ehk kustuta ebavajalik

Telefonil on märgatavalt raskem oma tööd kiiresti teha, kui selle mälu on täiesti täis. „Kustuta selleks vanusõnumeid, fotosid, videosid, faile. Mälu optimeerimiseks võib kasutada ka spetsiaalseid rakendusi või mõnel juhul saab ka mälumahtu juurde osta,“ soovitas Kozlov.

Uuenda tarkvara

Tarkvarauuendused aitavad hoida seadme turvalisena, kuid tihti teevad need ka erinevaid programme efektiivsemaks ja kiiremaks.

Muuda seadme ekraani kvaliteeti ja kiirust

Androidi seadmete puhul saab neid vajadusel kiiremaks teha, kui tõmmata maha ekraani kvaliteeti, värskendussagedust ning ekraani animatsioonide kiirust. „Pildi kvaliteet pole siis enam nii hea, kuid seade suudab kiiremini kõike vajalikku jooksutada,“ märgib Kozlov.