ChatGPT arendaja OpenAI juht Sam Altman väljendas muret tehisintellektiga assistendi võimaliku mõju pärast inimkonnale. Altman tunnistas, et GPT-4 kätkeb endas tõelist ohtu, kui satub valedesse kätesse. Altman rõhutas, et ChatGPT vastab ainult inimese korraldustele ja on tema täieliku kontrolli all. „Kuid on neid, kes võivad eemaldada piirangud, mille oleme sellele kehtestanud, selle tõttu peab ühiskond välja mõtlema, kuidas ta sellele reageerib,“ rääkis Altman ABC Newsile.

Altman hoiatas ka, et tehisintellekt ja sellel põhinevad arendused võivad peagi kõrvale tõrjuda mõned ametid, millega inimesed praegu tegelevad. Samas tõi ta välja, et selline olukord võib kaasa tuua paremate ametite tekkimise.

Eelmises intervjuus tunnistas arendaja, et peab ChatGPT-d „lahedaks tehnoloogiaks“, kuid „kohutavaks tooteks“ – seda kõike just probleemide tõttu, mida juturobot tekitama hakkas. Tema sõnul mõtlevad paljud kasutajad oma eesmärkidel välja erinevaid võimalusi vestlusrobotiga suhtlemiseks. „Nad tipivad midagi, proovivad saada õigeid vastuseid ja siis kopeerivad ja kleebivad kuhugi ning siis tulevad tagasi ja proovivad seda otsingutulemuste või muude andmetega sobitada,“ lisas ta.