Õnnelikumate riikide esikolmik jäi muutumatuks: juhib Soome, kellele järgnevad Taani ja Island. Esikümnest näitas suurimat edenemist Iisrael, kes tõusis üheksandalt neljandale kohale. Esikümnes on veel Holland, Rootsi, Norra, Šveits, Luksemburg ja Uus-Meremaa, kirjutab CNN.

Eesti lähiriikidest on tõusu teinud Leedu, kes paikneb 20. kohal. See on hea näitaja, sest möödunud aastal oli Leedu 34. kohal. Eesti on pingereas 31. (möödunud aastal oli Eesti 36. kohal) ja Läti 41. kohal. USA asub 15. kohal, Saksamaa 16. kohal, Suurbritannia19. kohal. Prantsusmaa langes kahekümne parema hulgast välja, langedes 21. kohale. Huvitava tõusu on läbi teinud Venemaa, kus rahvas sõjast ja muudest hädadest vaatamata tunneb ennast õnnelikumana kui mullu: Venemaa tõusis 80. kohalt 70. kohale. Edetabelis viimastel kohtadel on Afganistan ja Liibanon, olles vastavalt 137. ja 136. kohal.

Maailma õnnearuannet avaldatakse igal aastal alates 2012. aastast. Selle koostamisel võtavad teadlased arvesse selliseid näitajaid nagu SKT elaniku kohta, sotsiaalse toetuse tase, oodatav eluiga, kodanikuvabaduste austamine, töökeskkond, korruptsioonitase, aga ka avaliku arvamuse küsitluste tulemusi. Koht pingereas põhineb kolme aasta jooksul kogutud keskmistel näitajatel.

Reitingu avaldamine on pühendatud rahvusvahelisele õnnepäevale, mida tähistatakse 20. märtsil. Aruandes öeldakse, et inimesed pole koroonaviiruse pandeemia kolme aasta jooksul vähem õnnelikuks muutunud. „Isegi nendel rasketel aastatel domineerisid positiivsed emotsioonid negatiivsete üle ja sotsiaalse vastutulelikkuse tunne osutus tugevamaks kui üksindustunne,“ kommenteeris üks uuringu autoritest John Helliwell, kelle sõnu tsiteeritakse pressiteates.