Seni tiimides ülesandeid lahendanud raketlased pidid esmakordselt sel hooajal üles astuma individuaalselt. Iga võistleja oli valinud omale meelepärase teema, ette valmistanud vajalikud abivahendid ning viis läbi teadusteatri etenduse.

Esmalt astus kohtunike ette Mari Lee, kes selgitas lihtsate vahendite abil tõenäosust. Nutikalt lahendatud etenduse lõpuks oli ta teinud sõna otseses mõttes puust ette ja punaseks, et tõenäosus esimeses „Rakett69“ saates välja langeda ja sarja võita on sama suur - 8,3%. Seega on kõige olulisem vaid saatesse tulla.

Tartu Ülikoolis arstiteadust tudeeriv Martin oli valinud teema vastavalt oma erialale - ta näitas, kuidas mõõdetakse vererõhku ja mida tulemuseks saadud numbrid tähendavad. Selleks oli ta appi palunud möödunud hooajal saates võistelnud Johannese, kelle vererõhku ta mõõtma hakkas. Efektsete katsevahendite abil sai teema põhjalikult ja arusaadavalt lahti seletatud.

Raimond oli valinud samuti terviseteema, kuid tema rääkis viirustest ja vaktsiinidest. Värvi muutvate vedelike ja muude katsevahendite abil selgitas ta, mis juhtub inimese kehas siis, kui viirused seda ründavad. Samuti ka seda, kuidas vaktsiin aitab viiruste vastu võidelda.

Juba 14 aastat ujumisega tegelenud Samargda oli teadusteatri teema valikul just armastatud hobi poole pöördunud. Ta tegi lihtsate näidetega selgeks, kuidas ujuda nii, et see oleks efektiivsem - selleks tuleb jalad veepinnal hoida, pea vette panna ning hingates seda küljele pöörata.

Annika teema oli tõeliselt eluline ja oluline - ta oli valmis ehitanud lainemasina. Tema katsed näitasid, kuidas mereäärsetes paikades saab laineid „murda“ kaldaäärsete kividest kaitsevallide või vette paigaldatud betoontõketega. Ilma igasuguse kaitseta ähvardab piirkondi aga üleujutus.

Viimasena kohtunike ette astunud Joosepi teemaks oli alarõhk ehk õhurõhk, mis on atmosfäärirõhust madalam. Lihtne viis selle tekitamiseks on iminapp, samuti oli katsevahendina kasutusel tolmuimeja. Etendus sai pauguga lõpu vaakumpumba abil, mis sõna otseses mõttes tegigi pauku.

Kohtunike otsusel seekord duellivooru ei olnud, kuna nende hinnangul ei vastanud Raimondi etendus vajalikele tingimustele ning noormees pidi raketipardalt lahkuma.

Võistlejate etendusi hindasid saatejuht Aigar Vaigu, AHHAA teaduskeskuse juht Andres Juur ning Rakett69 7. hooaja võitja ning tudengisatelliidi ESTCube tiimi liige Karl Vilhelm Valter.

Teadusvõistlus jätkub sel laupäeval kell 19.30 Eesti Televisiooni kanalil ning sel korral on ülesanded valminud koostöös Politsei- ja Piirivalveametiga.

Hooaja peavõitjat premeerib Eesti Teadusagentuur 15 000 euro suuruse teadusstipendiumiga. Lisaks peaauhinnale on tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad pannud välja rahalised auhinnad parimale tüdrukule ja silmapaistvaimale raketlasele, mõlema preemia suurus on 6000 eurot. Võitjat enim mõjutanud õpetajale annab LHV Pank välja 5000 euro suuruse stipendiumi.

Saatesarja kolm parimat saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

Vaata 8. episoodi järele Jupiter.err.ee veebilehel - https://jupiter.err.ee/1038463/rakett-69