Auve Tech asutaja Väino Kaldoja ning Jaapani suursaadik Matsumura Yukihiko kinnitasid eile sõidukile viimase sümboolse detaili ning sõiduk saadeti lennutranspordiga Jaapani poole teele. Auve Techi partneriks on Softbanki tütarfirma Boldly, mis pakub Jaapanis autonoomse transpordi teenuseid.

Suursaadik Matsumura Yukihiko sõnul on esimese Eestis loodud auto müük Jaapanisse ajalooline samm, kuna Jaapani autotööstus on väga arenenud ning Jaapani kliendid väga nõudlikud. „See, et Eesti inseneride arendustöö vili on Jaapanis konkurentsis, on suureks komplimendiks kogu Eesti riigile,“ lisas Matsumura.

„Uue põlvkonna autonoomne sõiduk MiCa on disainitud nägema ja tajuma kõike enda ümber 360 kraadi ulatuses,“ ütles Auve Techi asutaja Väino Kaldoja: „Oleme auto arenduses lähtunud vajadusest tuua turvaoperaator sõidukist välja ning luua võimekus ühel operaatoril jälgida mitut sõidukit korraga.“

Mingil põhjusel otsustasid osapooled, et müügilepingu tingimused ei kuulu avaldamisele. Samuti pole täpselt teada see, millise linna avalikel teedel see buss sõitma hakkab.