Uurimistööd vedav Tartu ülikooli molekulaarse mikrobioloogia kaasprofessor Arvi Jõers märgib Fortele, et see ei ole liialdus, kui öelda, et valkude tootmise valdkonnas on see tehnoloogiliselt viimase 20–30 aasta suurim edasiminek. Varem polnud keegi sellist tehnoloogiat kasutanud, see võimaldab hoopis teistsugust lahendust.

Tema ning Villu ja Marje Kasari koostöös on loodud ka ettevõte Gearbox Biosciences, mille eesmärk on avastus juba lähitulevikus tootmises kasutusele võtta. Karjuvast vajadusest uue lahenduse järele annab aimu ainuüksi tõsiasi, et kuigi turule tulekuga pole praegu veel kiirustatud, on ettevõttel juba kaks klienti. Tootega tullakse ametlikult avalikkuse ette loodetavasti juba kuu aja pärast, kui tehnoloogia patenditaotlus on sisse antud.