Peale mitmesuguste õpirändeprojektide on koolil kogemusi ka õpilasvahetuse, praktikate ja näitusetegevusega. Praegugi on kunstikooli seintel üleval näitus USA Georgia osariigi kooliga koostöös tehtud graafikavahetuse projektist. Kuigi see projekt ei ole tehtud Erasmuse toetusega, vaid on puhtalt entusiasmipõhine, toovad külalised esile, et seegi on saanud alguse tänu varasemale Erasmuse kogemusele ja julgusele.

Koordinaatorid jagavad seekordses osas rõõmu ka selle üle, et koolil on nüüd akrediteering ning projekte teha on varasemast palju lihtsam – enam ei pea kirjutama pikki projekte, tuleb vaid saata osalejate arv ja ongi kõik. Ka akrediteeringut taotleda pole liiga keeruline, kui taotlejal on projektikirjutamiskogemus.

Populaarseimatest Erasmuse sihtkohtadest tuuakse esile näiteks Island ja räägitakse ka vahva lugu sellest, kuidas Eestisse saabunud islandlane metsa viidi – kuula kindlasti! Lisaks räägitakse veel tunnustamisest, üleilmsest õpirändest, Aafrikas õpetamisest ja paljust muust.

Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse agentuuri tegemistega saad end kursis hoida meie veebilehel eeagentuur.ee, Facebooki lehel või Instagramis @erasmuselood.

Saatejuht Sabina Sägi ning külalised: Tartu kunstikooli rahvusvahelise koostöö koordinaator Ave Leek ja õpperände koordinaator Anneli Tarto

Jaga
Kommentaarid