Viimastel nädalatel on miljardär Elon Musk pöördunud tehisintellekti ekspertide poole uue uurimislabori loomiseks, et arendada välja ChatGPT konkurent – ​​nutikas vestlusbot, mis suudaks täita mitmesuguseid ülesandeid. Sellest rääkisid ajakirjanikele inimesed, kes on sellest projektist otseselt teadlikud.

Ajakirjanike sõnul palkas Tesla ja Twitteri juht seda tööd juhtima teadlase Igor Babuškini, kes varem töötas Alphabeti DeepMind AI masinõppe osakonnas.

Väidetavalt saab olema Muski konkureerival juturobotil vastuolulistel teemadel vähem piiranguid võrreldes ChatGPTga, mis ei ole programmeeritud kallutatud või poliitilise sisu loomiseks.

Muide, 2015. aastal asutas Elon Musk mittetulundusliku idufirmana OpenAI (ChatGPT arendajafirma), kuid oli 2018. aastal sunnitud huvide konflikti tõttu juhtkonnast lahkuma.

Huvitaval kombel on see uudis vastuolus Muski varasemate väljaütlemistega tehisintellekti ja eriti ChatGPT kohta. Ta hoiatas korduvalt, et sellised tehnoloogiad võivad tsivilisatsioonile ohtu kujutada, ja kutsus üles tehisintellekti kasutamist reguleerima.