Juturobot ChatGPT tekitas lühikese aja jooksul kui see eksisteerib, tehnikamaailmas paraja segaduse. Nagu selgus, kasutavad paljud ettevõtted juba praegu oma tegevuses uut tehnoloogiat ja mõned isegi asendavad sellega oma töötajaid. Seda näitavad tööhõivesoovitusplatvormi Resume Builder 1000 USA ettevõtte seas läbi viidud uuringu tulemused.

ChatGPT tulekuga optimeerivad paljud ettevõtted oma töövooge, et viia osa tööülesannetest üle osa tehisnärvivõrku. ChatGPT kasutavatest ettevõtetest kasutab 66% vastajatest närvivõrku koodi kirjutamiseks, 58% sisu loomiseks, 57% klientide abistamiseks ja 52% raporteerimise autoriseerimiseks. Ligi 80% küsitletud ettevõtetest kasutab oma värbamisprotsessis tehisintellekti ametijuhendite koostamiseks, 66% intervjuuavalduste kirjutamiseks ja 65% taotlustele vastamiseks.

Rohkem kui pooled (55%) küsitletud juhtidest hindasid ChatGPT kvaliteeti „suurepäraseks“ ja 34% „väga heaks“. 48%l ettevõtetest õnnestus tehisnärvivõrku kasutades säästa rohkem kui 50 000 dollarit ja 11%l üle 100 000 dollari.

Eksperdid juhivad tähelepanu sellele, et ChatGPTl on endiselt palju probleeme ja puuduseid. Paljud usuvad, et see on ainult mänguasi, mitte täisväärtuslik tööriist. Samal ajal on juturoboti loojad ise korduvalt hoiatanud, et ChatGPTle ei tohiks väga lootma jääda, kui tegemist on tähtsate asjadega.