Esimese väljakutsena pidid raketlased ehitama klaveri klahvimehhanismi nii, et sellele vajutades kõlaks heli, kuid klahvi vabastades heli sumbuks. Kokku tuli erinevatest materjalidest valmis saada kolm klahvi. Roheliste tiimis oli pikaaegse klaverimängukogemusega Lilian, kes valis kiirelt välja sobivaimad materjalid ning tegi teistele selgeks ka klaveri tööpõhimõtted. Ka sinine ja punane tiim asusid kiirelt lahendusi nuputama. Kõige kiiremini valmisid siiski rohelisi särke kandvate raketlaste klahvid, mis kohtunike poolt ka heaks kiideti. Võit oli kindel!

Teise ülesande alguses selgus, et Aigar on seifikapis kinni ning ta tuleks sealt kiirelt välja aidata. Uks oli kaitstud koodlukuga ning raketlastel tuli mõista, kuidas töötab selle koodluku numbripaneel. Laual oli lahenduse leidmiseks toiteplokk, juhtmed, nuppudega kast ja skeem. Õige koodini jõudmiseks tuli koostada vooluring, et mõista, missuguses reas ja veerus paikneb see nupp, mida parasjagu vajutatakse. Peale mõningast katsetamist tegi esimese pakkumise punane tiim, kuid nende sisestatud kood seifiust ei avanud. Järgmisena vastanud sinine tiim sisestas õige koodi, päästis Aigari seifist välja ning noppis endale ka võidu.

Duellis tuli oma osavust ja teadmisi demonstreerida punaste tiimi kahel viimasel liikmel - Oliveril ja Annikal. Neil tuli sisestada ekraanile ette antud lause klaviatuuri abil, millel puudusid märgid ning mis ei vastanud tavapärasele asetusele. Selleks tuli luua süsteem ja mõista, missugusele sisendile vastab missugune väljund. Kiiremini sai ülesandega hakkama Annika ning raketipardalt tuli seega lahkuda Oliveril.

Võistluse kohtunikena tegutsesid saatejuht ja füüsik Aigar Vaigu, Rakett69 1. hooaja võitja ning Tartu Katoliku Hariduskeskuse füüsikaõpetaja Juhan Koppel ja Eesti Teadushuvihariduse liidu juht Heilo Altin.

Teadusvõistlus jätkub järgmisel laupäeval kell 19.30 Eesti Televisioonis, mil teemaks on tervis. Hooaja peavõitja pälvib Eesti Teadusagentuurilt 15 000 euro suuruse teadusstipendiumi. Tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad on pannud välja rahalised auhinnad parimale tüdrukule ja silmapaistvaimale raketlasele, mõlema preemia suurus on 6000 eurot. Võitjat enim mõjutanud õpetajale annab LHV Pank 5000 euro suuruse stipendiumi.

Saatesarja kolm parimat saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

Vaata 5. episoodi järele Jupiter.err.ee veebilehel - https://jupiter.err.ee/1608880091/rakett-69