Alustuseks parandame eelmises saates sisse lipsanud vääratuse - nafta piirhinnast rääkides lipsas USD asemel sisse EUR. Vabandust!

Nädala automõte puudutab jällekord Eesti aasta autot, kuid seekord kuulajaküsimuse võtmes - mis on selle kõige mõte? Miks sellist valimist vaja on?

Vaatame põgusalt üle, kuidas idanaabri ähvardused kütusehinda mõjutanud on. Jagada on ka ralliuudist - ja seekord mitte Otiga seotut.

Arutleme Euroopa Liidu kliimapaketi üle - kas see on ilmaasjata üles puhutud? Mida see sisaldab? Mida tähendab see autoomanike jaoks? Millised on olulisemad muudatused, mis vaidluste käigus läbi on läinud? Kuidas hääletasid Eesti saadikud? Ja kes tahavad suhtumist sisepõlemismootoritesse veel karmimaks ajada?

Oluline teema on ka elektriautode ostutoetus, mille reeglid teatavaks tehti. Räägime sellest, mis sõidukite ostu ja mis summades toetatakse, millal taotlusvoor avatakse ja kuidas see toimuma saab.

Nädala kadunuke on eelmisel nädalal 97-aastaselt lahkunud Shoichiro Toyoda, kes pani aluse tänase Toyota edule. Tal oli üks oluline põhimõte ja tundub, et see läheb lähiajal jõustamisele.

Suuri uudiseid on tulnud nii USA-st üldiselt kui ka Fordilt, loomulikult vaatame üle ka Elon Muski, Twitteri ja Tesla värskeimad teated. Nädala proovisõiduauto oli Toyota Corolla Cross. Stuudios on autoajakirjanikud Veli V. Rajasaar ja Indrek Jakobson. Saadet saab kuulata allolevas pleieris. Külasta ka saate Facebooki- ja Instagrami-lehte, kust saad jooksvat infot automaailma kohta ning näha proovisõiduautodega seonduvat. Head kuulamist!

1x
00:00