MTÜ Koolitus- ja nõustamiskeskus HARED on varasemalt osalenud mitmetes rahvusvahelistes projektides, ent kui Costa Ricalt kaasa haaratud head mõtted olid Sirje Aheri aju tagumises osas oma aja täis oodanud, otsustati ohjad enda kätte võtta, sest peas oli selge visioon, millist projekti on vaja.

Eco-Schools programmi kaudu leiti partnerid Lätist, Islandilt ja Sloveeniast ning koos hakati projekti kirjutama. Aheri sõnul oli taotlemise protsess loogiline ja valutu, sest kogu sisu oli hästi läbi mõeldud ja taotluse kirjutamine läks sujuvalt. Kui positiivne otsus käes, asuti momentaalselt tööle, sest ootaja aeg on pikk ja töötahe suur.

Nagu eelmisegi taskuhäälingu külalised, soovitab ka Sirje Aher moodustada korralik tuumikmeeskond, kus arvestatakse ka sellega, et inimesed vahetavad ikka töökohti, ehk igast riigist võiks olla vähemalt 2 projektijuhti. Lisaks soovitab ta partneritega näost-näkku eelkohtumist, sest kuigi interneti teel saab ka kõik tehtud, siis päriselt kohtumine on ikka teine teema ja palju produktiivsem.

Taskuhäälingus räägitakse muuhulgas veel laste kaasamisest, õpetajatevahelisest koostööst ja projekti käigus valminud käsiraamatust.

Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse agentuuri tegemistega saad end kursis hoida meie veebilehel eeagentuur.ee, Facebooki lehel või Instagramis @erasmuselood.

Külas on Sirje Aher, kes võitis oma Erasmus+ koostööprojektiga „HOB’s adventure - Hands on Biodiversity“ Euroopa innovaatilise õpetamise auhinna. Saadet juhib Sabina Sägi.

Jaga
Kommentaarid