Kadi, kas Sul on meeles mõni äge või naljakas juhtum oma hooaja saadetest?

Mäletan, kuidas meil oli ühes saates vaja ehitada helkur. Selleks oli antud tohutult materjale, kaasa arvaud karp sprotte. Oli väga lõbus, kui tiimikaaslane Kristo kohtunike hindamise ajal sprotid ära sõi.

Mida saates osalemine ja selle võitmine Sinu jaoks muutis?

Saates osalemine ja selle võitmine andis mulle juurde väga palju enesekindlust ja usku, et suudan tõesti midagi ära teha. Loomulikult oli saates oma osa ka õnnel, kuid siiski oli see kogemus, mida ei vahetaks mitte millegi vastu.

Mida minu kohta nii palju ei teata on see, et mul on ärevushäired ja saadet filmides oli mul üks tohutu paanikahoog. Eetrisse seda ei lastud, kuid ka see kogemus oli kindlasti kasulik. Suutsin kohtunike abiga hoost peaaegu üle saada ja käte värisedes siiski imepisikese kruvi drooni sisse kruvida. Pärast seda on mul olnud küll tohutuid paanikahooge, kuid need pole mul enam õppimist või muid olulisi tegevusi takistanud ja oskan neist paremini üle saada.

Mida soovitaksid hetkel käimasoleva „Rakett69“ 13. hooaja võistlejatele?

Soovin saates osalejatele külma närvi ja rahulikuks jäämist. Samuti ei tohi pead liiga norgu lasta, kui asjad halvasti lähevad. Raketis on vaja nii ettevalmistust kui ka väga palju õnne. Lisaks hakkasin mina Raketis alles siis võitma, kui me Kristiinaga kahekesi jäime, enne seda oli valusaid kaotusi aga palju.

Millega Sa praegu tegeled?

Õpin Tartu Ülikoolis matemaatikat, lõpetan sel aastal bakalaureuseõppe. Plaanin ka edasi just matemaatikat õppida. Lisaks olen Eesti matemaatikaolümpiaadide žüriis, annan matemaatika eratunde ja töötan ülikoolis õppeassistendina. Peale selle olen ühes grindcore'i bändis vokalist ja tegelen postitantsuga.

Kadi Siigur

Kas ja miks julgustaksid tüdrukuid valima just teadus- ja tehnoloogiavaldkonda?

Soovitan kindlasti tüdrukutele teadus- ja tehnoloogiavaldkonda. Kuigi tüdrukuid kasvatatakse olema tublid ja ilusad, on nad teadusmaailmas sama andekad kui poisid. Teadusega tegelemine on aga väga lahe. Mina unistangi just ülikoolitööst, kus saan teha teadustööd ja tudengeid õpetada. Nii teaduses töötades saab kogu elu koolis käia ja lapseks jääda, iga päev midagi juurde õppida ja kunagi ei hakka igav. Lisaks saab töötada noorte teadushuvilistega ja oma teadmisi edasi anda. Aga isegi kui ülikoolitöö ei tõmba, on teadusvaldkondades põnev töötada, sest saab siiski luua uut teadmist ja maailma edasi aidata.

Kas mäletad oma kooliajast mõnda õpetajat, kes Sind enim positiivselt mõjutas?

Tooksin välja oma matemaatikaõpetajad Mai Aavasalu ja Kerli Orav-Puuranna. Mõlemad õpetajad tekitasid minus huvi matemaatika vastu ja tegid seda endale omasel ja lõbusal moel. Lisaks tooksin välja Oleg Košiku, kes hakkas mind treenima olümpiaadimatemaatikas. Alates temaga tutvumisest kasvas minu huvi matemaatika vastu pidevalt, lisaks tutvusin olümpiaadi- ja raketiseltskonnaga, kes mind samuti elus edasi aitasid.

Teadusvõistlus „Rakett69“ premeerib sel hooajal võistluse parimat tüdrukut 6000 euroga, mille on välja pannud tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad. Lisaks pälvib võistluse võitjat enim positiivselt mõjutanud õpetaja 5000 eurot preemiat LHV-lt. Teadusvõistlus „Rakett69“ on ETV kanalil eetris laupäeviti kell 19.30. Lisainfo www.rakett69.ee.