Venemaa lükkas edasi kosmoseuuringud oma Sojuz MS-23 stardi kosmoselaevade Sojuz MS-22 ja Progress MS-21 jahutussüsteemis ilmnenud rikete tõttu. Roskosmose juhi Juri Borissovi sõnul lükatakse Sojuz MS-23 start edasi. Esialgne plaan oli, et Sojuz MS-23 põkkub rahvusvahelise kosmosejaamaga 22. veebruaril, nüüd peaks startima laev märtsi esimeses pooles. Borissovi sõnul sai ajendiks kosmoselaevadel Sojuz MS-22 ja Progress MS-21 tekkinud probleemid. „Tulemus on mõlemal sama. Jahutusvedelik aurustus või lihtsamalt öeldes lendas kosmosesse ja rikuti termoregulatsiooni režiimi, mis võib mõjutada kosmonautide lennuohutust,“ rääkis ta.

Praegu on Roskosmos juba loonud erakorralise komisjoni olukorra uurimiseks ja Sojuz MS-23 soojusjuhtimissüsteemi töövõime kontrollimiseks, ütles Borissov.

12. veebruaril sai teatavaks, et ISSi külge dokitud Vene veolaeval Progress MS-21 tekkis laeva jahutussüsteemi rõhulanguse tõttu seletamatu rõhukadu. Pärast intsidenti ühendati laev jaamast lahti. 2022. aasta detsembris hakkas lekkima Sojuz MS-22 jahutussüsteem.