Esimesed üheksa drooni andsid Ukraina „Droonide Armeed“ koordineerivale kindral Juri Shchyholile üle Eesti suursaadik Ukrainas Kaimo Kuusk ning pikaajaline Ukraina toetaja, riigikogu liige Marko Mihkelson.

„Annetatud laiatarbedroonid aitavad Ukraina armeel parandada luurevõimekust rühma, isegi jao tasemel. Operatiivne luureinfo päästab kiiresti muutuvas lahinguolukorras elusid. Eelistatud on eelkõige 5-7 kilomeetrise tööraadiusega DJI Mavic droonid,“ kommenteeris Herojam Slava kaasasutaja Jaak Ennuste.

Ukraina „Droonide Armee“ projekt on ellu kutsutud president Volodõmõr Zelenskõi United24 projekti raames ning seda koordineerivad Ukraina digitaalse ülemineku ministeerium ning Ukraina kindralstaap. Just kindralstaap teab kõige paremini Ukraina kaitsjate jooksvaid vajadusi ja annetajad võivad olla kindlad, et droonid jõuavad sinna, kus neist kõige rohkem abi on.

Eesti elanikud ja ettevõtted saavad oma droone Ukraina kaitsjatele saata läbi MTÜ Herojam Slava või toetada aktsiooni, annetades MTÜ-le.