Kui Kernu kool oma projekti jaoks partnereid otsima hakkas, valisid nad omale partnereid võimalikult halva ilma järgi. Jah, just nii – kuna projekt keskendus õuesõppele, sooviti leida koolitusi riikides, kus ilm ja õpikeskkond oleks Eesti omale võimalikult sarnane. Hea tööriistana toob Reet Noormaa välja School Education Gateway, mille kaudu otsiti õuesõppe kursuseid ja sealt liiguti riburabapidi õigete organisatsioonide poole. Tartu Ülikool otsustas liikuda veidi klassikalisemat teed pidi, Mario Mäeots kiidab väga oma kogemust kontaktseminariga, kus seekordsete projektipartneritega kohtutigi.

Mõlemad auhinnavõitjad rõhutavad, et üksinda entusiasmi pealt Erasmuse projekti ära ei tee – kaasas peab olema hea tiim ja tugivõrgustik. Kui Mäeotsa aitas projekti viimistlemisel Tartu Ülikooli grandikeskus, siis Kernu kool sai palju abi agentuurilt. Noormaa soovitab kõigil taotlejatelt agentuurilt abi küsida pigem varem, kui hiljem, sest kui ise jõuad midagi juba vussi keerata, on selle parandamine juba keerulisem.

Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse agentuuri tegemistega saad end kursis hoida meie veebilehel eeagentuur.ee, Facebooki lehel või Instagramis @erasmuselood.

Tartu Ülikooli haridustehnoloogia kaasprofessor Mario Mäeots ja Kernu kooli inglise keele õpetaja Reet Noormaa. Saatejuht Sabina Sägi.

Jaga
Kommentaarid