Jahime inimest, kes aitaks teha Delfis ühe üle aegade ägeda ajaloosaate. Aita teda leida ja osaled loosimises, kus peaauhinnaks on iPhone 14. Selle kõrval veel kobedas koguses väärt reisikraami, mille paneb koos oma ratastega reisikohvritega välja National Geographic.

Kõik, mida sult ootame – vali kampaanialehel välja oma lemmik. Kandidaatide hulgas on Marju Lauristin, David Vseviov, aasta õpetaja Reesi Kuslap, telekast ja raadiost tuttav, aga vähesed teavad, et ka doktorikraadiga Maarja Merivoo-Parro ning kirjanik ja ajaloolane Milvi Martina Piir. Kui sulle sobiks hoopis keegi muu, palun pane ta nimi kodulehele kirja ja hääleta tema poolt.

Jaanuari algusest otsib National Geographic Eestist oma saatejuhtidega võrdväärseid tegijaid. Oleme juba leidnud ägeda Eesti koka, ellujääja ja avastaja. Kohe selguvad ka ajakirjanik ja seikleja.

Sellel nädalal otsime aga ajaloolast, kes suudab rääkida minevikust sama võluvalt nagu Suurbritanniast pärit Bettany Hughes. Ta on kirjutanud hulga raamatuid ning teinud mitmeid raadio- ja telesaateid Egiptuse ja Rooma ajaloost. Aga mitte ainult. Mõne aasta tagune Kreeka saarte odüsseia viis Bettany Odysseuse rännakute radadele, mille käigus läbis ta meritsi ja maad mõõdad kokku 2700 kilomeetrit Ida-Kreekast kuni Ithaka saareni. Rännakust valmis saatesari, mille käigus tehti hämmastavaid arheoloogilisi leide, nauditi muinaskreeka kööki ja paljastati mõnigi tõde iidsete imelugude taga.

Õppejõu töö kõrvalt Oxfordi ja Cambridge’i ülikoolides on ta loonud lisaks ka ajaloosarjade ning dokumentaalfilmide käsikirju. Nii et kui sa ei tunne teda nägupidi, siis suure tõenäosusega oled näinud mõnd filmi, mille lõputiitritest jookseb läbi nimi Bettany Hughes.

Aga nüüd! Kes eestlastest võiks teha sulle sama põnevaid saateid?

Anna oma hääl siin!

Jaga
Kommentaarid