Seekord võtsin testida hiire Agon AGM600 ja monitori AG274QG. Kui esimene on mõistliku hinna ja väga oma käe järgi sätitavate funktsioonidega mängurihiir, siis teine on juba oma segmendis arvestatava hinnaga kõrge värskendussageduse ja QHD resolutsiooniga mängumonitor. Alustame hiirest.

AGM600 tundub olevat tugevalt inspireeritud Logitech G502X-ist, kuid pakub raha eest paremat väärtust. Kogu hiire potantsiaali saavutamiseks tuleb alla tirida G-Menu tarkvara, kust saab muuta kõike alates nuppudest ja eri profiilidest kuni vilkuva valguseni välja.

Agoni kõrgema riiuli mängurihiire puhul hakkab esimesena silma (ja loomulikult kätte) suurepärane kuju. Mõlemal pool hiire külgedel on mõnus haakuv materjal, et see käest ei libiseks. Pöidla alt leiab kolm nuppu, mis on kõik loomulikult programmeeritavad. Tõsi, see kolmas nupp nõuab veidi venitamist, et kogu pöidla otsaga sellele ulatuda – ja mul ei ole just lühikesed sõrmed. Karbist välja võttes on selle nupu funktsioon tundlikkust tõsta, et näiteks FPS-ides paremini snaipriga sihtida. Kui aga arvate, et leiate sellele parema rakenduse – tehtav!

Lisaks pöidla kohal olevatele on vasaku hiireklahvi kõrval veel kaks nuppu, lisaks rulliku all veel kaks. Kõik need on mugavad kasutada ja käe sisse harjutada ning G-Menu kasutades leiab funktsioone lisaks mängimisele ka veebilehitseja ja multimeedia jaoks, soovi korral saab määrata otseteid millele iganes alates kalkulaatorist kuni lemmikmängudeni.

AOC G-Menu tarkvara

Hiir ise kaalub 115 grammi, mis on näiteks eelnevalt testitud 58-grammisest GM510 hiirest pea täpselt kaks korda raskem, kuid see ei ole halb asi – FPS-e mängides testisin mõlemat ja eelistan täpsuse tõttu igatahes raskemat hiirt. Tundlikkuse saab valida vahemikus 200-16 000 DPI ning G-Menu kasutades luua ka kaks eri profiili, kus saad 50 DPI täpsusega valida, mis tundlikkusastmete vahel hiirenuppudega valid. Profiilide vahel saab valida nii tarkvaras kui ka hiire all olevat profiilinuppu kasutades, tundlikkuse nupud on „tehaseseades“ rulliku all.

Kiirelt ka nuppude lülititest – need pärinevad Kailh’ilt ja kannatavad enne väsimist vähemalt 80 miljonit klikki. Paneme selle perspektiivi – keskmised mängijad võivad päevas teha umbes 5000 vasakklikki. See tähendaks igapäevase kasutuse juures pea 44-aastast eluiga, ja seda kõige kasutatumale nupule!

Vaatame ka teist äärmust – tegin kiire 60-sekundilise klikkimistesti ja sain tulemuseks täpselt 400 klikki ehk 6,6666666 klikki sekundis. 24/7 sellise tempoga jätkates saaks 80 miljonit klikki täis 139 päevaga. Päris suur väljakutse!

RGB osas on hiirel nii särav logo, tundlikkuse astet tähistav tuluke rulliku all kui ka pikk helendav joon hiire all. Ka nende värvi saab loomulikult sättida ja panna näiteks oma klaviatuuri või muude aksessuaaridega „ühte hingama“. Siin pole midagi üllatavat, RGB on tänapäevase mängurikraami või ja leib – kui neid funktsioone pole, oled sa eikeegi.

Lõpetuseks olulised numbrid ja featuurid – 10 programmeeritavat nuppu, juhtmega, 115 grammi (juhtmega 146), Pixart PWM3389 sensor, 1000 Hz, 16 000 DPI, 400 IPS, kuni 50 G kiirendust, 80 miljonit klikki, soovituslik jaehind 54,90 €.

Logitechi samaväärse hiire eest tuleb olenevalt poest välja käia vähemalt 10-30 (juhtmega) ja kuni 110 (juhtmevaba) eurot rohkem. Kas see on seda väärt? Tõenäoliselt mitte, sest ainukeseks veaks võib lugeda põhinuppude sõrmejäljemagnetluse, mis on sama ka Logitechi puhul.

AG274QG – ülikiire värskendussagedus ja selge pilt korraliku hinnalipiku eest

See monitor ei ole kindlasti eelarvesõbralik ning on mõeldud olema korralik tööriist e-spordimaastikul. Eelnevalt olen arvustanud selle monitori „väikevenda“ AG254FG-d, millel väiksem ja väiksema resolutsiooniga ekraan, ent seevastu lausa 360 Hz värskendussagedus. Viimase puhul oli minu jaoks suurimaks miinuseks ekraani mõõt ja resolutsioon – ja 274QG parandab need.

Loe täispikka arvustust ja vaata rohkem pilte tasuta portaalis Accelerista.com nendel sõnadel klikkides.