„Eestis endiselt olukorras, kus hariduslikud protsessid ei suuda piisavas mahus katta nutikate valdkondade tööjõu vajadust. Kuna digitaliseerimine on megatrend, siis vajadus info- ja kommunikatsioonitehnoloogia kompetentsidega inimeste järele pigem aina kasvab,“ ütles Ivo Lasn Fortele.

Kutsekoja uuringu kohaselt vajab Eesti nii IT- kui muude sektorite tööjõuvajaduse täitmiseks igal aastal vähemalt 2600 uut IT-spetsialisti.

Mis puutub koondamistesse rahvusvahelistes korporatsioonides, siis leiab Lasn, et tõenäoliselt sunnib turusituatsioon vaatama üle ettevõtete strateegiaid ja tooteportfelle ning inimeste töökohti selle järgi.

„Tehnoloogiasektori ettevõtetes on väga palju erinevaid töökohti. Kuna majandusolukord on taas muutunud, muutub ettevõtete eesmärkide muutudes ka tööjõuvajadus. Ehk siis vaadatakse ümber ärimudelid, näiteks pole vaja enam mingit toodet sel moel edasi arendada, vaid tehakse otsus, kuidas muul moel edasi minna,“ ütles Lasn, kes on ühtlasi ka ITLi juhatuse liige.

Mis puutub selle valguses Eestisse, siis leiab Lasn, et arvestades suurt tööjõupuudust, ei usu ta, et head spetsialistid siin regioonis tööta jäävad.

„Selleks on inimeste puudujääk liiga suur. Kui ühed koondavad, siis teised võtavad hea meelega tööle,“ ütles ta.

„Palkade kasvamisest - kasv võib jätkuda, aga kui taustal inflatsioon rallib, jääb see edaspidi n-ö normaalsuse piiridesse ehk siis on võrreldav teiste sektoritega,“ pakkus Lasn.

Üleilmne internetimaksete teenuse pakkuja PayPal on järjekordne raskustes tehnoloogiaettevõte – ta andis eile teada, et koondab koguni 7% töötajatest ehk 2000 töökohta. Selle aasta alguses teatas Amazon, et kavatseb pandeemia ajal „ebakindla majanduse“ ja kiire töölevõtmise tõttu kaotada rohkem kui 18 000 töökohta. Alphabet kaotab 12 000 töökohta ja Microsoft kuni 10 000 töötajat. Rootsi voogedastushiiglane Spotify kärbib 6% oma umbes 10 000 töötajast, viidates vajadusele tegevusi tõhustada.