Kokku nägi ilmavalgust seadme kolm versiooni: S23, veidi suurem ent samade omadustega S23+ ja lõpuks kõige suurem ja võimsam S23 Ultra, millel olemas ka puutepliiats. Maksavad need seadmed Eestis 959 kuni 1589 eurot ja toone on neli: fantoommust, kreemjas, roheline ja lavendlililla.

Seadmete esitluse otseülekanne on vaadatav siin:

Suuri uudiseid on kolm. Esiteks: Ultra mudelilt leiab sel aastal lausa 200-megapikslise resolutsiooniga kaamera. Teine oluline uuendus: kõik telefonid on nüüd varustatud Snapdragoni 8 Gen 2 protsessoriga – ei mingeid Samsungi enda toodetud Exynos-protsessoreid enam. Kolmandaks on seadmed ümbritsetud kõige uuema ja vastupidavama Victus 2 kaitseklaasiga (tagumine külg ei meenuta küll kuidagi klaasi, aga Samsung on väitest ei tagane), väline raam on jätkuvalt alumiiniumist.

Kaameratehnoloogia osas teatas Samsung, et Ultra puhul on kasutusel pikslite ühendamise (pixel binning) tehnoloogia, mis võtab kõrge resolutsiooniga 200 MP foto ja ühendab sellel olevad pikslid kokku, et foto jääks teravam ja kvaliteetsem.

Lisaks sellele on kõik uued Galaxy S23 seeria telefonid varustatud uuenenud pilditöötlustarkvaraga, mis Samsungi kinnitusel parandab märkimisväärselt seadmete võimekust hämarates oludes pildistada. Samas tuvastas kiirkatse, et see tehnoloogia kipub valgele valgusele kerget sinakat tooni peale tekitama – selles osas seisavad meie testid veel ees.

Hinna kõrval saab olema kasutajate ostuvalikul olema nähtavasti määravaks ka seadmete müüdud ja mass. Kui S23 Ultra kaalub 234 grammi, siis põhimudel S23 aga lauisa vaid 168 grammi, mis on mobiilide maailmas imekerge ja seega väga hea saavutus. Pikkus: Ultral 163,4 ja põhimudelil 146,2 mm - seega on ka siin suur erinevus sees.

S23 Ultra

Mis puutub muudesse omadustesse, siis S23 Ultral on 6,8-tolline QHD+ Dynamic AMOLED 2X ekraan, mis toetab 120 Hz värskendussagedust ja suudab aku säästmiseks viia vajadusel värskendussageduse isegi 1 Hz peale. Seadmel on 5000 mAh aku, kuni 12 GB muutmälu ja kuni 1 TB sisemist salvestusruumi. Sarnaselt eelmisel aastal turule tulnud Galaxy S22 Ultra telefonile on ka Galaxy S23 Ultra varustatud telefoni sisse integreeritud puutepliiatsi ehk S Peniga, mida saab soovi korral telefonist välja võtta ja seda märkmete tegemiseks kasutada. Samuti toimib pliiats puldina, näiteks et teha fotosid või anda telefonile läbi õhu muid käsklusi.

Galaxy S23+ ja Galaxy S23 tulevad vastavalt 6,6-tollise ja 6,1-tollise FHD+ Dynamic AMOLED 2X ekraanidega, mis toetavad kuni 120 Hz värskendussagedust. Galaxy S23+ sees on 4700 mAh aku ja Galaxy S23 telefonis 3900 mAh. Mõlemal seadmel on 8 GB muutmälu ja kuni 512 GB salvestusruumi.

Samsung Galaxy S23 seadmed

Galaxy S23 Ultra tagumisel küljel on kokku neli kaamerat – 12 MP lainurkkaamera, 200 MP põhikaamera, 10 MP 3x optilise suumiga telefotokaamera ja 10 MP 10x optilise suumiga telefotokaamera. Seadme esiküljel on 12 MP selfikaamera.

Galaxy S23+ ja Galaxy S23 on mõlemad varustatud kolme tagakaameraga – 12 MP lainurkkaamera, 50 MP põhikaamera ja 10 MP 3x optilise suumiga telefotokaamera. Esiküljel on mõlemal seadmel 12 MP selfikaamera.

Kõik uued seadmed on IP68 reitingule vastavalt vee- ja tolmukindlad ning varustatud Android 13 operatsioonisüsteemi ja Samsungi One UI 5.1 kasutajaliidesega.

Kõigile uutele telefonidele garanteerib Samsung neli põlvkonda Android operatsioonisüsteemi uuendusi ja viis aastat turvauuendusi.

Uued Galaxy S23 seeria telefonid on müügil juba tänasest samsung.ee veebipoes, Ülemiste keskuse esinduskaupluses ja edasimüüjate poodides.

Samsung poon maailma suurima turuosaga mobiilitootja.