Nimelt kasutab platvorm andmeid - nagu IP-aadress, seadme ID ja kontotegevus -, et teha kindlaks, kas kasutaja kontole sisse logitud seade on ühendatud tema peamise asukohaga.

Kui kontole sisse logitud uus seade asub aga mõnes teises asukohas, nõuab Netflix uute eeskirjade kohaselt ajutist koodi, mis võimaldab sellesse asukohta kuni seitsmel järjestikusel päeval sisse logida.

Ettevõte selgitab, et neil, kes reisivad oma peamise seadmega, pole probleeme Netflixi kasutamisega teistes kohtades. Kuid Netflixile katkematu juurdepääsu tagamiseks peab kasutaja oma põhiasukohast WiFi-ühenduse looma vähemalt korra 31 päeva jooksul.

Nii tekib usaldusväärse seade, et kasutaja saaks Netflixi vaadata isegi siis, kui olete oma peamisest asukohast eemal. Kui viibida pikemat aega oma peamisest asukohast eemal, võidakse seadmel Netflixi vaatamine blokeerida. Vaatamise jätkamiseks tulebki siis taotleda ajutist juurdepääsukoodi.

Teise meetmena konto paroolide jagamise vastu võitlemiseks tutvustas Netflix eelmisel aastal veel üht funktsiooni nimega „Profile Transfer“. Nagu nimigi ütleb, aitab see funktsioon kasutajatel migreerida oma isikliku Netflixi profiili kellegi teise kontolt uuele. Teisisõnu saab kasutaja luua uue Netflixi konto ja migreerida kogu oma ajaloo, soovitused ja seaded.

Netflix kinnitas eelmisel aastal, et kaotas 2022. aasta esimeses kvartalis üle 200 000 abonendi ning numbrid näitavad, et üha rohkem inimesi liigub jätkuvalt teistele voogedastusplatvormidele. Jaanuarist 2021 kuni augustini 2022 langes Netflixi globaalne turuosa 32%-lt 27%-le.

Allikas: 9to5Mac