PayPal põhjendas sammu sellega, et seisab silmitsi „väljakutsuva makromajandusliku keskkonnaga“. „Me peame jätkuvalt muutuma, kuna meie maailm, meie kliendid ja meie konkurentsivõime muutuvad,“ ütles BBC teatel PayPali tegevjuht Dan Schulman.

Suured tehnoloogiaettevõtted – nende seas Aplphabet, Amazon ja Microsoft - on ainuüksi viimase kuu jooksul teatanud kümnete tuhandete töötajate koondamisest.

Sotsiaalmeediaplatvormi Snapchat emaettevõte Snap teatas alles teisipäeval börsile, et aasta esimese kolme kuu tulud võivad langeda lausa 10%. Aktsia kukkus New Yorgi turul selle peale 15%.

Selle aasta alguses teatas Amazon, et kavatseb pandeemia ajal „ebakindla majanduse“ ja kiire töölevõtmise tõttu kaotada rohkem kui 18 000 töökohta. Alphabet kaotab 12 000 töökohta ja Microsoft kuni 10 000 töötajat. Rootsi voogedastushiiglane Spotify kärbib 6% oma umbes 10 000 töötajast, viidates vajadusele tegevusi tõhustada.

USA arvutikiipide tootja Advanced Micro Devices (AMD) teatas teisipäeval, et 2022. aasta viimase kolme kuu puhaskasum langes lausa 98% . Ka Samsung Electronics teatas teisipäeval oma kaheksa aasta madalaimast kvartalikasumist.