Google'i insenerid tutvustasid MusicLMi tehisnärvivõrku, mis genereerib muusikat tekstikirjelduste põhjal. Ettevõte ei plaani seda vähemalt praegu avatud juurdepääsuga avaldada, kuid demonstreeriti oma töö tulemusi.

Näiteid selle loomingust -umbes 5,5 tuhandet meloodiat- saab kuulata spetsiaalsel lehel. Selle loojad märkisid, et MusicLM ületab varasemaid süsteeme nii helikvaliteedi kui ka tekstilise kirjelduse ellu viimise täpsuse poolest.

Närvivõrgule on õpetatud 280 000 tundi muusikat ja see genereerib meloodiaid sagedusel 24 kHz, mis püsib muutumatuna mitu minutit. Seal on isegi vokaali genereerimise võimalus, kuid MusicLM pole selles veel eriti hea - enamasti kõlab sünteeskõne pigem jaburalt.

MusicLM on samuti võimeline taasesitama helis mitte ainult žanri ja muusikainstrumente, vaid ka kompositsiooni soovitud meeleolu. Näiteks, üks tehisnärvivõrgu loodud lugudest põhines sellisele kirjeldusele: „Reggaetoni ja elektroonilise tantsumuusika sulandumine kosmilise, teispoolsuse heliga. Toob kaasa ruumis kadumise tunnet.“

Lisaks lasid insenerid MusicLMil luua muusikat Salvador Dali, Henri Matisse’i, Edvard Munchi, Pablo Picasso ja teiste kuulsate kunstnike maalide kirjelduste põhjal.