1907. aastal sündinud Maria Branyas Morera pääses Briti ajalehe Guardian andmetel Guinnessi rekordite raamatusse kui vanim inimene maailmas. Hispaanlanna Branyas sai maailma vanimaks pärast 118-aastase prantslannast nunna André -kodanikunimega Lucille Randon- surma 17. jaanuaril.

1907. aastal Kalifornias San Franciscos immigrantide peres sündinud Maria Branyas Morera elab praegu hooldekodus nimega Residència Santa María del Turas. Hooldekodu töötajate sõnul tunneb ta end hästi ja tänab kõiki talle osaks saanud tähelepanu eest.

Branyas sai laiemalt kuulsaks aastal 2020, kui temast sai esimene sajaaastane, kes koronaviirusest paranes.

Naise sõnul peitub pikaealisuse võti enese eest hoolitsemises, rahulikkuses, heades suhetes lähedastega, ühenduses loodusega ning emotsionaalses stabiilsuses. Ta soovitab hoida toksilistest inimestest võimalikult kaugel.

Peale seda kui Branyase isa läks Ameerikas pankrotti, naasis perekond 1915 Hispaaniasse. Maria Branyas Morera oli 1931 kuni 1976 abielus katalaanist arsti Joan Moretiga, kellega tal sündis kolm last. Tänaseks on Branyasel 11 lapselast ja 13 lapselapselast. Branyas töötas varem medõena ja oma abikaasa assistendina. Hooldekodus elab ta aastast 2000.