TIIM PUNASED

OLIVER KONGO (18)

Kool: Tallinna 21. Kool, 12. klass

Hobid: Robootika, programmeerimine, kitarr

Oliver tegeleb meelsasti kitarrimängu, 3D modelleerimise ning robootikaga. Viimases on ta saavutanud auhinnalisi kohti nii Robotexil kui First Lego League võistlustel. Oliver tahtis juba väiksena leiutajaks saada, hetkel mõtleb ta täpsemalt robootika ja arvutitehnika suuna peale. Ta on silmapaistev peastarvutamises ja puutöös.

MARTEN MEHIDE (18)

Kool: Gustav Adolfi Gümnaasium, 12. klass

Hobid: Mehhatroonika, programmeerimine, mustkunst

Marten tegeleb programmeerimise, robootika, mehhatroonika ning arvutite ja arvutiteadusega. Oma programmeerimisteadmisi annab ta edasi huviringi juhendajana ka noorematele huvilistele. Aega jääb ka spordile - Marteni lemmikaladeks on võrk- ja jalgpall. Marten tahab oma tuleviku siduda informaatika või arvutiteadustega ning tegeleda nii-öelda märkamatuks jääva tarkvara arendamisega. Näiteks praegu on ta arendaja startupis, mis loob ehitiste digitaalset passi.

INGEL-ETHEL KANISTIK, 18

Kool: Gustav Adolfi Gümnaasium, 11. klass

Hobid: Bioloogia, moodne viievõistlus, väitlus

Ingel-Ethel kirjeldab end kui tänapäeva toodud keskaja rüütel. Ta on kaheksa aastat tegelenud moodsa viievõistlusega, mis hõlmab jooksmist, ujumist, laskmist, vehklemist ning ratsutamist. Lisaks sellele oskab ta malet ja prantsuse keelt ning hoiab vaimu virge väitlemisega. Ingel-Ethel huvitub väga bioloogiast ning põhikoolis kirjutatud uurimistöö „Probiootiliste laktobatsillide mõju Helicobacter Pylori poolt põhjustatud põletiku vastusele“ tõi riiklikul teadustööde konkursil Ingel-Ethelile põhikooli arvestuses esimese koha.

ANNIKA TILGA, 20

Kool: Tartu Ülikool, materjaliteadus 2. kursus

Hobid: Inseneeria, ettevõtlus, tantsimine

Annika eesmärk on kujundada tulevasi maailmamuutjaid ning panustada haridusvaldkonda. Ta leiab, et peab ise maailma kogema ja tundma õppima, et sellesse oma panus anda. Näiteks tekitab ta noortes huvi teadusteatri etendustega ning aitab ehitada Solaride päikeseautot. Lisaks tegeleb ta mitmel moel tantsimisega ning armastab väga reisida.

TIIM SINISED

MARI LEE LUMBERG, 17

Kool: Nõo Reaalgümnaasium, 11. klass

Hobid: Väitlus, matemaatika, kaardimängud

Mari Lee päevadesse mahuvad lisaks õppimisele ka väitlus, robootika ja erinevad kaardimängud. Tema tugevused on matemaatika ja loogiline mõtlemine.

JOOSEP TOOM, 19

Kool: Miina Härma Gümnaasium, 12. klass

Hobid: Muusika, ronimine, kosmos

Joosepi ellu kuuluvad muusika, sport ja teadus. Täpsemalt tegeleb ta klaveri- ja viiulimänguga, teeb bändi, samuti tegeleb mägironimse, orienteerumise ja jõusaaliga. Vabal ajal uurib Joosep aga lähemalt keemiat, füüsikat ja matemaatikat ning on kõikides neis valdkondades esindanud oma kooli vabariiklikel olümpiaadidel. Joosep tahaks saada inseneriks, füüsikuks või materjaliteadlaseks ning tema eesmärk on käia ära Kuu peal.

SMARAGDA LUCHIA SARANA, 18

Kool: Gustav Adolfi Gümnaasium, 12. klass

Hobid: Ujumine, matemaatika, teadusringide läbiviimine

Smaragda Luchia tegeleb ujumisega juba sellest ajast, kui ta oli neljane. Ujumises on ta ka Eesti meister 200 meetri liblikujumises. Ta juhendab ka teadusringe ning tahaks tulevikus õppida infotehnoloogiat, et tegeleda tarkvaraarendusega. Samargda Luchia on uhke ka koolidevahelisel etluskonkursil pälvitud mõtteselguse eripreemia üle.

MARTIN VELIŽANIN, 19

Kool: Tartu Ülikool, arstiteadus 1. kursus

Hobid: Kirurgia, keemia, lugemine

Martinile on oluline inimeste aitamine, ta näeb end tulevikus anestesioloogi või kiirabiarstina, aga tahaks teha ka teadustööd regeneratiivse meditsiini valdkonnas. Martini teekond Raketi pardale on olnud keeruline - see õnnestus tal neljandal katsel. Saatesse tuli ta võitu püüdma, aga ka näitama, et see on võimalik, sest järjekindlus viib sihile!

TIIM ROHELISED

LILIAN HINDRIKSON, 17

Kool: Hugo Treffneri Gümnaasium, 11. klass

Hobid: Klaverimäng, improvisatsioon, bioloogia

Lisaks õpingutele Hugo Treffneri Gümnaasiumis omandab Lilian kutseharidust Elleri Muusikakoolis klaveri erialal. Klaverimäng on toonud talle ka mitmed olulised konkursivõidud. Lilianile pakuvad huvi ka semiootika, improvisatsioon, tuumaenergeetika ja antropoloogia, mida ta püüab põimida nii oma muusika- kui ka tavaõpingutesse. Võistluses tahab ta näidata, kuidas reaal- ja humanitaarsuunad on omavahel tihedalt seotud.

JOOSEP LUKIN, 19

Kool: Gustav Adolfi Gümnaasium, 12. klass

Hobid: Programmeerimine, ettevõtlus, mehhatroonika

Joosep tegeleb ettevõtluse, elektroonika, mehhatroonika, programmeerimise kui käsitööga. Tema suur tugevus on ehitamine ja ta teab, kuidas panna teooria praktikasse. Ta on uhke iseehitatud CNC lasergraveerija üle ning õpilasfirmade võistluse esimese koha üle. Joosepi unistus on arendada tehisintellekti.

MONIKA SIIM, 17

Kool: Tallinna Reaalkool, 11. klass

Hobid: Maalimine, väitlemine, tantsimine

Monika huvideks on füüsika, astronoomia, inseneeria, tantsimine, maalimine, lugemine. Lisaks lööb ta kaasa õpilasesinduse tegevuses. Monika usub, et teda viivad edasi loovad lahendused, kuna ta ei karda katsetada.

RAIMOND METSALU, 17

Kool: Nõo Realgümnaasium, 10. klass

Hobid: Jalgpall, robootika, programmeerimine

Saaremaalt pärit Raimond omandab koolitarkust Nõo Reaalgümnaasiumis ning huvitub nii programmeerimisest kui ka robootikast. Viimases on saavutanud esikoha Robotexil ja ka Robomiku võistlusel. Lisaks meeldib Raimondile jalgpalli ja piljardit mängida. Raimondi mõte jookseb kiiresti, seega ta on väga tugev loogikaülesannetes.

Teadusvõistlus „Rakett69“ on ETV kanalil eetris laupäeviti kell 19.30. Lisainfo www.rakett69.ee.