Trumpi kontod peatati neis sotsiaalmeediakanalites vahetult pärast 2021. aasta jaanuaris aset leidnud Kapitooliumi rahutusi.

Juurdepääs tema kontodele avatakse lähinädalatel, ütles Meta globaalsete suhete president Nick Clegg kolmapäevases avalduses.

Clegg kirjutas, et keeld oli „erakorraline otsus, mis tehti erakordsetel asjaoludel“ ja et Meta järelevalvenõukogu otsus tuli „pärast tema kiitust inimestele, kes osalesid Kapitooliumi vägivallas 6. jaanuaril 2021“.

Trumpi kontode kaheaastase peatamise alguskuupäev oli 7. jaanuar 2021.

Nüüd leidis Meta, et keelustamise ajal eksisteerinud oht avalikule turvalisusele on piisavalt taandunud.

Ettevõte rõhutas, et Trumpile kehtivad jätkuvalt samad kogukonnastandardid mis kõigile teistele Facebooki ja Instagrami kasutajatele.

Clegg ütles, et kui Trump postitab veel reegleid rikkuvat sisu, siis see sisu eemaldatakse ja ta kontod peatatakse olenevalt rikkumise raskusest taaskord üheks kuuks kuni kaheks aastaks.

Tegevjuht kirjutas: „Üldreeglina ei taha me takistada avatud, avalikku ja demokraatlikku arutelu Meta platvormidel – eriti demokraatlikes ühiskondades nagu Ameerika Ühendriigid toimuvate valimiste kontekstis.“ Ta rõhutas, et avalikkus peaks saama kuulda, mida nende poliitikud räägivad – head, halba ja inetut –, et nad saaksid hääletuskasti juures teha teadlikke valikuid.

Twitteris peatati Trumpi kontod umbes samal ajal, kui ta Facebookist ja Instagramist välja lülitati. Varsti pärast seda, kui Elon Musk omandas ettevõtte oktoobris, lubati aga Trumpil platvormile naasta. Ta pole seal siiski veel säutsuma asunud.

Trumpi kontodel on kümneid miljoneid jälgijaid.