Esimeseks ülesandeks tuli paigutada kaardil õigesti vastava maailmajao liiklusmärgid, kasutades teadmisi nii geograafiast kui ka kultuuriloost. Kohtunikurollis jälgis võistlejaid Tallinna Reaalkooli õpetaja Anna Katt. Kui paljudele noortele ei valmistanud suuremõõtmeliste märkide õigesse kohta vedamine erilisi raskusi, siis nii mõnedki ajasid nii loomad, keeled kui ka muud märgid sassi, või siis tuli puudu hoopis ajast.

Järgmise ülesande juures ootas võistlejaid tehnoloogiakooli kood/Jõhvi tootejuht ning Harimiku looja Jüri-Mikk Udam, kes hindas noorte teadmisi elektri ja matemaatika vallas. Ülesandeks oli reastada kodumasinad nende aasta keskmise elektrienergia kulu järgi. Lahendamine vajas veidi arvutamist ning seejärel sai sisestada õige vastuse. Kuigi nii mõnigi võistleja proovis õige järjekorra panna vaid isikliku kogemuse baasi, ei andnud see õiget tulemust.

Kolmandas punktis ootas teadustaibusid saatejuht Aigar Vaigu, kelle ees laual asus eriline Rakett69 puslekarp. Ülesandeks oli leida, mitu pusletükki on karbis - kas 200 nagu karbil kirjas või siiski mingi muu arv? Selgus, et õige tulemuse saamiseks tuleb siiski pisut mõõta ja arvutada ning peale mõningat nuputamist jõudsid mitmed võistlejad õige tulemuseni.

Viimaseks ülesandeks oli oma sisemuse tundmine - täpsemalt tuli kokku panna inimkeha anatoomiline mudel. Kui aju ja südame oskasid kõik kiirelt paika panna, siis mõne siseelundi õige koha leidmine polnudki nii lihtne. Paljude jaoks ei valmistanud aga ülesanne kuigi palju peamurdmist. Noorte tegutsemist ja mõttekäike jälgis Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi õpetaja Ott Maidre.

Stardis andis võistlejatele hoogu IT-ettevõtja ja tüdrukute tehnoloogialiikumise HK Unicorn Squad asutaja Taavi Kotka, finišis ootas neid ETV spordikommentaator Alvar Tiisler küsimustega „Kuidas läks?“ ja „Mis tunne on?“.

Saate lõpus selgusid need noored, kes põhivõistlusele pääsevad ning juba järgmisel laupäeval sinise, rohelise ja punase meeskonnana uusi ülesandeid lahendama hakkavad. Veatult läbisid labürindi vaid 2 võistlejat, teiste puhul lugesid nii võistluse läbimise aeg kui ka ülesannete lahendamise korrektsus.

Võistluse 13. lennule pääsesid Oliver Erich Kongo, Monika Siim, Lilian Hindrikson, Ingel-Ethel Kanistik, Marten Mehide, Joosep Toom, Martin Veližanin, Joosep Lukin, Annika Tilga, Mari Lee Lumberg, Raimond Metsalu ja Smaragda Luchia Sarana.

Hooaja peavõitjat premeerib Eesti Teadusagentuur 15 000 euro suuruse teadusstipendiumiga. Lisaks peaauhinnale on tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad pannud välja rahalised auhinnad parimale tüdrukule ja silmapaistvaimale raketlasele, mõlema preemia suurus on 6000 eurot. Võitjat enim mõjutanud õpetajale annab LHV Pank välja 5000 euro suuruse stipendiumi.

Saatesarja kolm parimat saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

Vaata 1. episoodi järele Jupiter.err.ee veebilehel.