Ameerika kosmoseagentuur NASA plaanib suurendada SpaceX Dragoni istekohtade arvu viieni. NASA tegi sellise otsuse, et Ameerika astronaut ei peaks vajadusel Maale tagasi tulema venelaste kosmoselaevaga. Space.com-i teatel soovib NASA sel moel saada vajadusel oma astronaudi Frank Rubio ise Maale toimetada. Rubio lendas rahvusvahelisele kosmosejaamale venelaste kosmoselaevaga Sojuz. „NASA plaanib teha Rubio jaoks koha kosmoselaeva Endurance'i pardale. See samm on mõeldud meeskonna ohutuse tagamiseks, et vähendada kuumakoormust kosmoselaevale Sojuz MS-22,“ teatas kosmoseagentuur.

Mõlemad laevad on hetkel ISSi külge dokitud. Vene Sojuz MS-22 sai aga mullu detsembris pärast kokkupõrget meteoriiditüki või kosmoseprahiga viga. See viis jahutussüsteemi lekkeni Pärast seda peeti laeva meeskonna Maale toomiseks kõlbmatuks, välja arvatud äärmisel vajadusel.

Probleemid ISSi külge dokitud Sojuz MS-22ga hakkasid pihta detsembri keskel. Praeguse plaani kohaselt peaks see naasma Maale ilma meeskonnata ja ISSil olevad Vene kosmonaudid peaks Maale tooma Sojuz MS-23 veebruari lõpus.