National Geographic staaridega võrdväärseid eestlasi otsitakse kokku kuues kategoorias. Kohaliku kangelase tiitlit kannab juba Orm Oja, kes võtis koka kategoorias. Ellujääja välja selgitamine on lõpusirgel. Aga ruumi ses auväärsete ordus on veel neljas kategoorias – avastajale, ajakirjanikule, seiklejale ja ajaloolasele. Sa ikka aita neid leida!

Kui lööd kaasa, võid võita Apple iPhone 14 või ühe kuuest telekanali National Geographic kohvrist, mis pungil reisikraami. Üllatusauhinnad paneb välja ka Delfi.

Seekord on siis järg avastaja käes.

Vaata kandidaate ja otsusta, kelle nimi sobiks ühte ritta meiakandimeeste Bellingshauseni või Krusensterniga?

Priit Kuusk

Kui mees osaleb ühtedel ja samadel võistlustel mitmes erinevas kategoorias, on tas andi rohkem kui ühe jaoks. Wennas on ja just seetõttu on kohalike kangelaste kandidaatide nimistus juba teist korda. Enne kokana, nüüd avastajana. Uurinud on Priit maailma asju nii maal kui ka veel, pedaalides ja purjetades. Tead ju ta saateid ja raamatuid küll.

Tiit Pruuli

Turismiettevõtja ja ravimatu reisisell. Käinud kaugelt enam kui 100 riigis ja osalenud mitmetel ümbermaailmareisidel. Tiit oma käikude ja raamatutega on süstinud ravimatut rännupisikut suurde ossa eestlastest ja sikutanud samma sohu ka oma pere. Mis on säänse mehe palk?

Hannes Hanso

Jalgrattad on Hannesele tänulikud. Vähe leidub neid, kes veetnud velo sadulas nii kaua, et selle ajaga saaks lõpetatud ülikool. Koos konkurent Kuusega on Hannes ratastel pedaalinud läbi kümneid tuhandeid kilomeetreid maailma eri paigus. Ja rattaga võiks ta tööl käia praegugi. Kui otse ei saa, siis ringiga.

Jaan Tätte

Pime kirg mere ja purjelaevade vastu viis Jaani katamaraan Nordea pardal kunagi ümberilmareisile. Pasunakoor saatis teele ja võttis vastu ka. Jaan on tunnistanud, et reisimine paneb teda pingutama paremaks saama. Seda on lisaks ümber maailma seilamisele ka maismaal kümneid ja kümneid kordi ette tulnud. Võiks ju tüdineda. Ei! Jaan pole jäänud Vilsandi villaste sokkidega vanaisaks, kes koikul konutab, vaid purjetab meeleldi praegugi.

Tiina Jokinen / Peeter Vähi

Tiina ja Peeter on tõhus reisitandem, kus saavad üheks administratiivne andekus ja loomingulisus. Nende avastusretked on pikad ja põhjalikud. Osa saad neist rahvusringhäälingu arhiivis kümnete saadete kaudu sarjadest „Salapärased saared Vaikses ookeanis“, „Saladuslik Aafrika“, „Siiditeel“, „Ürgne maa Siber“.

Jaga
Kommentaarid