Esmalt rõhutab Loomus, et koostamisel olevasse rohepöörde tegevusplaani eelnõusse on vaja lisada taimetoit kui kliimamuutustuste leevendamise oluline meede.

Edasi soovitab MTÜ maksusüsteemi muutes inimeste valikuid suunata, nii et need rohkem rohepööret toetaksid.

„Näiteks tuleks vähendada taimse mahetoidu käibemaksu ning kehtestada liha- ja piimaaktsiis, sest rahvatervist kahjustavad ja keskkonnavaenulikud toiduained on mõistlik lisaks maksustada,“ teatas Loomus. „Täiendava väljakutsena soovitame piirata keskkonnavaenulike tegevuste – nagu näiteks puhkuselennud – ja toiduainete – liha, piim – reklaami.“

Loomuse juhatuse liige Anu Tensing sõnas, et rohepöörde tegevuskava peab „rõhutama taimetoidu eelistamise ja soodustamise positiivset mõju keskkonnale ja loomulikult loomadele“.

Eraldi väärib MTÜ Loomuse hinnangul rõhutamist, et igal üritusel, mis korraldatakse kui roheüritus, peaks pakkuma üksnes täistaimset toitu.

Jahinduse valdkonnas teeb MTÜ muu hulgas ettepaneku keelata linnujaht. Samuti arvab MTÜ, et kuna intensiivne vesiviljelus – kalafarmid – kahjustab keskkonda, siis ei sobi see rohepöörde tegevusplaani.