„Eelkõige soovime spetsialistide hinnangut võimalikele ohtudele ja kõrvalekalletele,“ seisab kooli haldusjuhi Anti Sirkeli kirjas.

Pöördujad soovivad täpsemalt hinnangut muu hulgas peente ja eriti peente osakeste taseme, allergeenide ning lenduvate orgaaniliste ja mitteorgaaniliste ühendite taseme kohta.

Kooli juht Timo Steiner ütles kirja kommenteerides Fortele, et lastevanemate mure kooli siseõhu pärast on mõistetav.

„Soovime anda lastevanematele, õpilastele ja õpetajatele täieliku kindluse kooliruumide siseõhu kvaliteedi ja normidele vastavuse kohta,“ ütles ta.

Koolijuhi sõnul on kompleksi kõikides ruumides olemas õhuandurid ning osades neist saab seadistada erinevat õhuniiskust, mis on vajalik kallite õppevahendite st muusikariistadele säilimise tagamiseks. Kool on ise pisteliselt mõõtnud CO2 sisaldust erinevates õpperuumides ning ei ole tuvastatud mingit kõrvalekallet normidest.

Kooli ruumides sisekujunduses on kasutatud ohtralt viimistletud puitu, hoone suures avatud aatriumis asub ühtlasi söökla.

Koolis saab õppida nii põhikooli, gümnaasiumi kui kutseõppekavade järgi. 2022. aastal avatud kool koondab Georg Otsa nimelist Tallinna muusikakooli, Tallinna muusikakeskkooli ja Tallinna balletikooli.

Muusika- ja tantsukooli ehitamine

Koolimajas on 120 muusikaklassi, 6 tantsustuudiot, suur 450 istekohaga saal, 2 kammersaali ja blackbox, 2 foonikaga helistuudiot, õpilaskodu, ujula ja siseaed. Helipidavuse saavutamiseks on muusikaruumidel topeltuksed ja lüüskambrid ning seinad on paksust betoonist.

Hoone ehitas Merko, sisearhitektuuri lõi T43. Ehituslepingu maksumus oli ca 35 miljonit eurot, hoone valmis Euroopa Liidu rahastusel.

Muusika- ja balletikoolist on juba saanud ka muusikasündmuste toimumise koht. Eilegi õhtul andis seal pea täissaalile meeleoluka ja seejuures tasuta kontserdi USA Gettysburgi kolledži sümfooniline puhkpilliorkester.

Sundermani konservatooriumi Gettysburgi kolledži orkester Tallinnas