„Interneti kiirühendust saavad kasutada lennu ajal kõik reisijad ilma täiendava tüli ja registreerimiseta. Alates hetkest, kui reisija saabub airBalticu lennu pardale, saavad nad koheselt liituda kiire internetiühendusega,“ teatas ettevõte.

SpaceXi arendatud Starlink pakub suure kiiruse ja madala latentsusega lairiba-internetiühendust rohkem kui 40 riigis ning alates eelmisest aastast hakkas ettevõte pakkuma interneti kiirühendust ka kommertslendudele.

Starlinki satelliidid paiknevad võrdlemisi madalal orbiidil, umbes 550 km kaugusel Maast, seega asuvad ligi 65 korda lähemal kui geostatsionaarsed satelliidid. Tänu sellele tagab Starlink oma kasutajatele märgatavalt väiksema hilistumise ja suurema andmesidekiiruse.

Starlinki pakutav internetikiirus igale lennupardale ulatub 350 Mbps juurde ja selle latentsus on 20ms.

„See on ajalooline hetk nii airBalticu kui ka kogu sektori jaoks. Juba varsti saab Baltikumi lennufirma esimeseks Euroopas, kes käivitab piiramata, kiire ja tasuta satelliit- internetiühenduse lennukipardal,“ kommenteeris AirBalticu juhatuse esimees Martin Gauss.

SpaceXi asepresident müügi valdkonnas Jonathan Hofeller märkis, et AirBaltic on Euroopa esimene lennufirma, mis asub pakkuma Starlinki internetiühendust kogu oma lennupargil.

Enne kui internet lennukite pardale jõuab, on tarvilik saada täiendava varustuse tüübikinnituse tõend ehk STC (supplemental type certification).