Alustuseks automõte: kuidas talvel kinni jäätuvate ustega toimida? Kuidas seda ennetada ja millal? Kuidas toimida aga siis, kui uks ikkagi on kinni või lukuauk läbi jäätunud?

Räägime põgusalt ka Pronksi tänava teetöödest, vaikuses tõstetud kütusehindadest, Venemaa kütusemüügi embargotajate embargost (kui teie ei taha osta, siis meie ei taha müüa) ja 2027. aastaks plaanitud heitkogustega kauplemise süsteemist.

Võtame kokku ka 2022. aasta automüügi Eestis. Kes olid tipus, palju müüdi ja kuidas see 2021. aastaga võrreldav on? Mis tingis muudatused turul?

Natuke ka vanaautodest mitmes võtmes: Venemaa plaanib alanud aastal toota üle 400 000 Lada, Saksamaal aga on kasvanud Trabantide ja Wartburgide populaarsus. Teeme ka väikse kõrvalepõike ja räägime sellest, kuidas DKW pärand siiani Audit kummitab.

Nädala kadunuke on sel korral paraku legend ja visionäär - 55-aastaselt lahkus meie seast mootorsaaniõnnetuse tagajärjel Ken Block. Mees, kes inspireeris miljoneid ja tervet uut põlvkonda võidusõitjaid, lennutas triki- ja täppissõidu populaarsuse stratosfääri ja näitas, kuidas mootorisporti populariseerida ja turundada. Meenutuseks video sellest, millega tema tee ikooniks saamisel algas:

Nädala proovisõiduauto oli Volkswagen ID.5. Stuudios on autoajakirjanikud Veli V. Rajasaar ja Indrek Jakobson. Saadet saab kuulata allolevas pleieris. Külasta ka saate Facebooki- ja Instagrami-lehte, kust saad jooksvat infot automaailma kohta ning näha proovisõiduautodega seonduvat. Head kuulamist!

1x
00:00