Kelmid kasutavad domeene, mis sarnanevad tegelikele tuntud ettevõtetele või teenustele ja ostavad ning reklaamivad neid lehekülgi raha eest otsingumootorites. Lehed võivad meenutada finantsorganisatsioonide veebisaite ja krüptovaluuta vahetusplatvorme.

Kui võrgukasutajad mingit teenust otsib, ilmuvad otsingutulemuste ülaosas hoopis petturite veebisaidid. USA föderaalse juurdlusbüroo FBI sõnul võivad saidid välja näha autentsed. Kui veebikasutaja nendelt aga soovitud programmi alla laeb, saab ta seadmesse pahavara.

Allpool on toodud FBI soovitused veebikasutajatele:

  • Enne reklaamil klõpsamist kontrollige URL-i, et veenduda saidi autentsuses. Pahatahtlik domeeninimi võib sarnaneda õige URL-iga, kuid sisaldada kirjavigu või valesti paigutatud tähti.

  • Ettevõtte või finantsasutuse otsimise asemel tippige ettevõtte URL interneti-brauseri aadressiribale, et pääseda otse ametlikule veebisaidile.

  • Kasutage interneti-otsingute tegemisel laiendust, mis reklaamid blokeerib. Enamik interneti-brausereid võimaldab kasutajal lisada laiendusi, sealhulgas selliseid, mis blokeerivad reklaame. Neid reklaamiblokeerijaid saab brauseris sisse ja välja lülitada, et teatud veebisaitidel reklaame lubada, samas kui teistel neid blokeerida.

Ettevõtetel soovitab FBI:

  • Kasutage domeenikaitseteenuseid, et ettevõte saaks teavituse, kui on registreeritud sarnane domeen. Sellega saab vältida domeeni võltsimist.

  • Õpetage oma kasutajaid võltsitud veebisaite ja URL-e märkama.

  • Õpetage kasutajaid selle kohta, kust leida ettevõtte pakutavate programmide seaduslikke allalaadimiskohti.