Twitter blokeeris ilma selgitusteta ajakirjanike kontod juhtivatest väljaannetest. Nende ajakirjanduslikku tegevust on iseloomustanud sotsiaalvõrgustiku omaniku Elon Muski tegevuse negatiivne kajastamine. Sellest teatab CNN.

Löögi on sattunud CNNi ajakirjaniku Donie O'Sullivani, The New York Timesi Ryan Macki, The Washington Posti ajakirjaniku Drew Harwelli ja teiste ajakirjanike kontod, kes on Muski tegevust negatiivselt kajastanud. Samuti blokeeriti freelancerist ajakirjaniku Aaron Rupari konto.

CNN teatab, et ei Elon Musk ega Twitter ei vastanud vahejuhtumit puudutavatele kommentaaritaotlustele. Pärast uudise ilmumist kirjutas ärimees aga Twitteris, et kõigile teistele kehtivad reeglid kehtivad ka ajakirjanikele isiku- või isikuandmete kogumise ja levitamise kohta.

Sel nädalal blokeeris Musk Twitteris Ameerika miljardäride ja Vene oligarhide lennukeid jälginud kontod, sealhulgas tema enda eralennuki liikumist jälginud konto @ElonJet. 19-aastase Ameerika üliõpilase poolt asutatud konto on miljardäri kaua ärritanud, varem soovis ta seda ära osta, kuid saades Twitteri omanikuks, lasi ta selle lihtsalt blokeerida. Varem lubas Musk Twitteri modereerimisreegleid lõdvendada ja anda kõigile blokeeritutele „amnestia“.