Ajal, kui venemaalased pagevad massiliselt mobilisatsiooni hirmus Kasahstani ja Gruusiasse, teatas Kaliningradi oblasti juht Alihanov intervjuus RIA Novostile, et olukord on hoopis vastupidine – näiteks Saksamaa elanikud pagevat külma ning kõrgete hindade eest hoopis Kaliningradi oblastisse. „Naabrid, muide, hämmastaval kombel, tulevad meie juurde. On sakslasi, kes tulevad meie juurde talvituma. Sest korteri üürimine, nelja kuu kommunaalmaksete tasumine Kaliningradis on nagu üks kuu kuskil Düsseldorfis. Seda on mulle sakslased ise rääkinud. Küsime, mida te siin teete, ja nemad ütlevad, et „talvituvad“,“ rääkis Alihanov propagandistidele.

Alihanovi sõnul saavad Kaliningradi oblasti elanikud eurooplastele kortereid üürides palju raha teenida.

Ühtlasi märkis Alihanov, et Venemaa peab taastama elektroonilised viisad, mis peatati koroonaviiruse pandeemia tõttu. Ta sõnas, et kindlasti tulevad paljud eurooplased sellisel juhul Venemaale ja jätavad sinna oma raha. „Ja siis nad vaatavad, kuidas asjad Venemaal tegelikult on, mitte ei usu seda hullu propagandat, otsest jama, mida nende ajalehed kirjutavad,“ lõpetas kuberner oma mõttekäigu.

Kaliningradi oblast kuulub vaatamata oma asendile Venemaa vaeseimate regioonide hulka. Keskmine palk on seal Venemaa enda statistika andmetel 500 euro kandis, kuid reaalsuses on regiooni elanike kuusissetulek enamasti palju madalam.

Jaga
Kommentaarid