Twitteri konto @ElonJet, mis jälgib Elon Muski eralennuki liikumist, on teadmata ajaks suletud. Musk teatas novembris, et konto kujutab „otsest ohtu tema isiklikule turvalisusele“. Samas lubas ta seda mitte blokeerida.

Pole selge, mis selle säutsu järgse kuu jooksul muutus. @ElonJeti postitused ilmuvad ka Instagramis ja Facebookis ning kummastki ei nähtu, et kontol oleks viimastel päevadel midagi ebatavalist tehtud. Konto loojaks on 19-aastane Ameerika üliõpilane Jack Sweeney.

Keeld jõustus vähem kui nädal pärast seda, kui konto looja Sweeney väitis, et Twitter piiras @ElonJeti tegevust. Sweeney postitas kuvatõmmise Twitteri ettevõtte usaldus- ja ohutusjuhi Ella Irwini sõnumist oma alluvatele, milles Irwin palus oma meeskonnal „viivitamatult rakendada tugevat „nähtavuse filtreerimist“ @ElonJeti kontole“. See muutis @ElonJeti otsingust või soovitustest leidmise teatud aja jooksul raskemaks, aga hiljem sellest loobuti ja Sweeney kontole pandi blokeering.

Sweeney on varem teatanud, et Musk on talle teinud ettepanekuid @ElonJet maha müüa.

Keeld läheb vastuollu Muski varasemate sõnadega: miljardär on mitu kuud rääkinud, kui oluline on lubada Twitteri platvormil sõnavabadust ja tagada modereerimisotsuste läbipaistvus.