DAB+ tehnoloogia võimaldab kasutada ühte digiraadio saatjat kuni paarikümne raadioprogrammi edastamiseks, samas kui analoograadio puhul edastab üks saatja ühte programmi. Samaaegselt edastatavate programmide koguarv sõltub signaali levialast ja programmide helikvaliteedist.

Digiraadio eelisteks on parem ja ühtlasem helikvaliteet ning suuremad lisateenuste võimalused nagu programmiinfo, uudiste, laulusõnade jm kuvamine vastuvõtja ekraanil.

DAB+ esimene saatja käivitus Tallinna teletornis 28. novembril kell 15.20 ning peagi alustavad saatjad tööd ka Koerus ning Haljala vallas Pehkal, teatas Levira.

Digiraadio kuulamiseks on vaja DAB+ signaali vastuvõtjat, mis näiteks on olemas paljudes uuemates autodes. DAB+ raadiod on müügil tehnikakauplustes ja internetipoodides.

Esimeste testijate seas on Duo Media Networksi raadioprogrammid Raadio Elmar, Raadio Kuku, Raadio MyHits, Raadio Duo, Narodnoe Radio ja DFM ning Star FM Eesti.

Tallinna teletornis käivitunud DAB+ esimene saatja varustab koos Haljala vallas Pehkal avatava saatjaga DAB+ signaaliga Tallinn–Narva maantee lõigu kuni Rakvereni. Leviala laiendamiseks lõuna poole kasutatakse Eesti kõige kõrgemat rajatist, Koeru saatemasti.

Levbira omanikud on Eesti riik ja Prantsusmaa ettevõte TDF.