„Tegemist on esimese taolise nutikella mudeliga, mis võimaldab reaalajas vererõhku jälgida ning saab tänu sellele kindlasti oluliseks igapäevaseks kaaslaseks paljudele kasutajatele, kellel ehk polegi varasemast veel nutikelladega kogemust olnud,“ ütles Huawei Eesti üksuse esindaja Jekaterina Mishina.

Tema sõnul muudab vererõhu mõõtmisandmed eriti täpseks just uudne riistvara, kus kõrge eraldusvõimega rõhuandur pakub vaid +/- 3 mmHg piires eksimisvõimalust. Samuti saab kella seadistada nii, et see vastavalt vajadusele ehk näiteks nii hommikul kui õhtul kindlal kellaajal vererõhku mõõdaks ning tulemused nii kella sisse kui sellega seotud Huawei terviserakendusse salvestaks.

Panime kella korra käe peale meiegi ja nii see vererõhu mõõtmine välja nägi: kellarihm pumbati õhku täis ja mõõtmine läks lahti:

Kell tuli sel nädalal mõne mobiilioperaatori juures müügile hinnaga 400 eurot. Kell kaalub 50 grammi, see on palju enam kui näiteks sprotlik nutikell Huawei Watch GT3, mis kaalub 35,6 grammi.

Muu hulgas on kellal peal GPS, pulsijälgimine, baromeeter, kehatemperatuuri mõõtja ja vere hapniksusisalduse mõõtja.

Tänu EKG ehk südame elektrokardiogrammi andurimoodulile toetab nutikell ka EKG andmete salvestamist ning kohest EKG aruannete loomist ja esitlemist kasutajale. Samuti toimub kellas pidev EKG seire, mis tähendab, et niipea kui südame löögisagedus ei ole korrapärane, tuletab kell kasutajale meelde, et on tarvis teostada EKG kontrollmõõtmine.

Huawei Watch D

Samas ei piirdu Watch D tervisenäitajatega seotud funktsioonid Mishina sõnul pelgalt vererõhuanduri ega pulsi jälgimise võimalustega. „Tegemist on täisfunktsionaalse nutikellaga, mis lisaks 70 treeningrežiimile ja tervisenäitajate mõõtmisele toetab ka kõiki teisi tänapäevaseid nutikella funktsioone - olgu selleks teaduspõhine une jälgimine, hapniku sisalduse jälgimine veres, nahatemperatuuri muutuste tuvastamine või stressitaseme monitoorimine,“ kirjeldas ta.

Huawei Watch D nutikella aku peab ühe laadimiskorraga vastu 7 päeva ja võimaldab seadet pidevalt randmel kanda, ilma et kasutajal oleks tarvis seda sageli laadida.

„Kella saab kasutada sealjuures ka ilma nutitelefonita - selleks on see vaja vaid esmasel kasutusel paika seadistada ning ülejäänud ajal see nutitelefoniga sidumist ei vaja,“ toob Mishina välja veel ühe olulise aspekti, miks kell sobib hästi ka sellele kasutajate põlvkonnale, kes muidu nutitelefone igapäevaselt ei kasuta.