Võistlejad, õpilased, üliõpilased, perekonnad ja muidu robootikahuvilised tulid kokku, et ehitada roboteid, võistelda ning tutvuda tehnoloogia uusimate saavutustega. Seekordsel festivalil oli 18 võistlust ning osales 2894 võistlejat 28 riigist - Itaaliast, Küproselt, Kreekast, Türgist, Poolast, Lõuna-Koreast, Leedust jm. Kõige nooremad võistlejad olid 4-aastased ning kõige vanem 65-aastane.

Kõige suurema võistlejate arvuga, üle 100 võistleja, olid esindatud Lõuna-Korea, Küpros ja Türgi. Kõige rohkem medalikohti sai Küprose võistkond Laouris. Starshipi Tüdrukute Tuletõrjumise võistluse võitis Kuveidi naiskond Aum_Phoenix. Veeralli võitis Merisigade Kujundamise Võistkond Eestist.

„Üheks märkimisväärseks võistlejaks paljude teiste hulgas oli vaid 11-aastane poiss Küproselt, kelle LEGO-dest ehitatud joonejärgimise robot jõudis finaali, kus pistis rinda täiskasvanute poolt ehitatud võistlusmasinatega. See näitab selgelt, et tegemist on valdkonnaga, kus vanus ei ole takistuseks väga kõrgel tasemel roboti loomisel ja sellega võistlemisel,“ kommenteeris selleaastaseid võistlusi Robotexi peakohtunik Rasmus Kits.

Robotexi EXPO alal sai tutvuda paljude robootika ja tehnoloogiaettevõtete insenerlahenduste, toodete ja teenustega. Väljapanekutega olid kohal KÕU Mobility Group, Stoneridge, Solaride, kood/Jõhvi, Schbot, TalTech, Milrem Robotics ja paljud teised. Lisaks sai kohapeal tutvuda erinevate tudengiprojektidega, nagu näiteks Tudengivormel ja ESTCube. Üritusel sai tutvuda kahe Eesti värske startupiga: Justacart pakkus külalistele uudistamiseks tehisintellektil põhinevat ostukäru ning Pickitwise tõi vaatajateni autonoomse maasikakorjamise roboti. Lisaks nägi üritusel ringi toimetamas robot-teenindajat Bellabot.