Stroomi senise rannahoone, kus suvel tegutses näiteks kohvik ja tualetid, lammutustööd algasid 18. novembril. Linnavaraameti tellitud ja Aspeg Grupp OÜ poolt läbi viidavad tööd loodetakse lõpetada ja ala korrastada hiljemalt 1. detsembriks.

Mis saab aga edasi, kui kaugel on uue rannahoone ehitus?

Põhja-Tallinna vanema Manuela Pihlapi sõnul seadis 2020. aastal välja kuulutatud arhitektuurikonkurss eesmärgiks leida „kaasaegne, asukoha potentsiaali ära kasutav ja kogukonnakeskne lahendus“.

Seejärel kuulutas Tallinna linnavaraamet 2021. aastal välja läbirääkimistega pakkumise Pelguranna tn 58 kinnisasjale hoonestusõiguse seadmiseks.

„Hanked aga luhtusid, sest võidu saavutanud kavandi järgi ei leitud ettevõtjat, kes rannahoone etteantud tingimustel valmis ehitaks. Kuna hanked eelmainitud tingimustel on ebaõnnestanud, siis tuleb kaaluda ka võimalust, et tulevase uue rannahoone ehitab linn,“ ütles Pihlap Fortele.

Seega on linnaosavalitsus praegu seisus, kus välja pole kuulutatud ühtegi uut hanget rannahoone rajamiseks. Selgub, et korjatakse lihtsalt uusi ideid.

„Meie sooviks on rajada ühte Tallinna menukamasse randa linlaste ootustele ja nende vajadustele vastav rannahoone, seetõttu on meil praegu käimas ka ideekorje,“ sõnas Pihlap.

Oma ettepanekud Stroomi rannaala ja rannahoone tuleviku osas palub linnaosavalitsus saata Põhja-Tallinna valitsusele meili teel.

Miks vana hoone kiirustades maha võeti? „Stroomi rannahoone on kasutamiseks kõlbmatu ja kõrvalviibijatele ohtlik, seega otsustati hoone lammutada,“ ütles Pihlap.

Stroomi rand on viimastel aastatel olnud erinevate reostuste tõttu suletud.

Reostus Stroomi rannas - olukord 27.07.22