Hea näide on Porsche oma Golden Route’idega, mis kujutavad endast mööda ajaloolise tähtsusega või lihtsalt ägedaid teid kulgevat marsruuti, mis pikitud toredate restoranide ja puhkekohtadega, kaaslaseks oma maitsele sobiv Porsche. Nüüd pakub oma kiiksuga analoogset paketti ka Lexus. Sain eelmise nädala lõpus Berliinis käia ja järele proovida.

See elamustepakett kannab nime Berlin UnXpected ning selle eesmärk on eelkõige pakkuda emotsiooni ja tunnet, mida kujutab endast üks Lexuse kandvaid filosoofiaid omotenashi. Seda sõna võib lihtsustatult mõista kui külalislahkust, kuid see sisaldab ka külaliste ootuste ületamist.

Seega peab kõik olema ideaalselt valitud – ööbimiskoht, külastatavad asukohad, nende vahel liiklemise marsruut ning samuti liikumisvahend. Esiteks – miks just Berliin? 1920ndatel maailma kultuuripealinnana tuntud Berliin on läbi turbulentsete aegade kujunenud linnaks, mis tõmbab praegu ligi ettevõtjaid ja loovisikuid, kelle toel ootavad ootamatud elamused iga nurga taga.

Lisaks meeldivatele ootamatustele moodustab osa programmi nimest auto, millega Berliinis liiklesin – Lexus UX, täpsemalt selle uus varustustase F Sport. Tuleb tunnistada, et auto enda avastamiseks jäi väga vähe aega, ja sellest pole midagi – rõhk oligi elamustel ja kiiksuga kohtadel.

Lexus UX, Berliin

Seega võib küll rääkida uuest suurema ekraaniga multimeediasüsteemist, kahetoonilistest värvipakettidest, varustustaseme hinnas sisalduvast kohanduvast vedrustusest AVS ning uutest ohutuslahendustest Safety System + paketis, kuid need jäävad linna taustal teisejärguliseks. UX on oodatult mugav, vaikne, sujuv ja samas meeldivalt jäiga kandmiku ja suurepärase oludele vastava tagasilöögi kiirusega vedrustusega, ja umbes täpselt nii palju siin loos autost juttu ongi. Huvilised saavad siin klikkides rohkem lugeda.

Järgmine samm – väga omamoodi kiiksuga hotell 25hours, mis asub ajaloolises Bikini Berlin kompleksis. Omal ajal oli see naisterõivaste tehas, kuid nüüd asub siin lisaks hotellile ka ainulaadne kaubanduskeskus. Juba fuajees on põimitud linn ja loodus, sisenejaid tervitab betooni ja roheluse keskel paiknev stiilne Austin Mini Clubman.

Kõikvõimalikke arhitektuuriauhindu võitnud hotellist avaneb vaade Berliini loomaaiale, vastuvõtu juures on võrkkiigeala ning katuseterrass on omamoodi linnadžungel. Toad on pigem „kiiksuvabad“, kuid näiteks saunatama minnes saab spetsiaalselt paluda, et Sind lastaks lavale, kust näeb loomaaia ahve. Ka katusebaar kannab nime Monkey Bar.

Loe täispikka teksti ja vaata rohkem pilte tasuta portaalis Accelerista.com nendel sõnadel klikkides.