Seekord on meil kaks külas kaks tiimiliiget Narvas tegutsevast mitteformaalse õppe keskusest VitaTiim. Oma kogemusi jagavad juba kaheksa aastat Eestis elanud ukrainlanna Julia Dem ja Prantsusmaalt pärit vabatahtlik Romane Loos.

VitaTiim on mitteformaalse õppe keskus, millel on pikaajaline rahvusvahelise ja kohaliku noorsootöö ning koolituse kogemus. Sihtgrupp on Ida-Virumaalt pärit vene emakeelega noored ja lapsed, aga ka noorsootöötajad, koolitajad ja õpetajad Eestist ning rahvusvaheline noorsootöötajate kogukond.

1x
00:00

Ukrainast pärit Julia panustab oma kaasmaalaste abistamiseks vabatahtlikuna mitmes organisatsioonis. Eestisse jõudnud ukrainlaste aitamisel on tema sõnul kõige olulisem olla õige suhtumisega.

„Väga oluline on olla empaatilisem ja parem kuulaja, sest need inimesed ei erine meist nii palju. Nad on ikkagi inimesed samasuguste vajadustega, aga nad on seisnud silmitsi suuremate raskustega,“ märkis Julia.

Milliste tegevustega Julia koos kaaslastega ukrainlaste kohanemist toetatavad, kuula edasi juba taskuhäälingust. Veel saab teada, miks otsustas Prantsusmaalt pärit Romane tulla vabatahtlikuna just Eestisse. Inglisekeelset vestlust juhib saatejuht Sabina Sägi.

Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse agentuuri tegemistega saad end kursis hoida nende veebilehel eeagentuur.ee, Facebooki lehel või Instagramis @erasmuselood.

Jaga
Kommentaarid