Twitteri uus omanik, miljardär Elon Musk kaalub tasuliste otsesõnumite kasutuselevõttu sotsiaalvõrgustikus. See võimaldaks kasutajatel sümboolse tasu – tõenäoliselt mõne dollari või euro – eest otse oma iidolitele kirjutada. Sellest kirjutab allikatele viidates ajaleht New York Times.

Muud võimalikud uuendused hõlmavad videote tasulist vaatamist. See tähendab, et mõnda videot ei saa vaadata, kui kasutajad ei maksa. Kuidas see aga toimima hakkab, on veel ebaselge.

Lisaks kaalub Musk legendaarse lühivideoteenuse Vine taaskäivitamist, et meelitada Twitterisse nooremat publikut. See lõpetati ära 2016. aastal, sest sait ei suutnud Instagrami ja Snapchatiga konkureerida.

Muski Twitteri ost: kõige olulisem

Muski plaanid omandada Twitter tulid avalikuks selle aasta aprillis, kuid juulis võttis ta pakkumise tagasi. Twitter lubas ta kaevata kohtusse, et vaidlustada Muski otsus sotsiaalvõrgustikku mitte osta.

Oktoobris otsustas Musk siiski ostu lõpule viia varem kokkulepitud 44 miljardi dollari eest. Tehingu rahastamiseks koormas ta ettevõtte 13 miljardi dollari suuruse võlaga. Seejuures on Twitter toonud kahjumit viimasest kümnest aastast kaheksal.

Üks optimeerimismeetmetest on ulatuslikud koondamised. Bloombergi andmetel plaanib Musk koondada ligikaudu 3700 töötajat – ligi pooled töötajatest. Samuti soovib Musk uuendada tasulisi Twitter Blue tellimusi rohkemate võimalustega ja küsida senise 5 dollari asemel 20 dollarit kuus.

Veelgi enam, Twitteri uus omanik tahab säutsude redigeerimise muuta tasuta funktsiooniks ja kõigile kasutajatele kättesaadavaks. See võib aset leida juba sel nädalal.