Suurel osal „kaheksast viieni“ töötajatel, kes kasutavad tööle-koju sõiduks autot, seisab neljarattaline enamuse päevast tegevusetult parkimiskohal ning sedagi tihtipeale mitte tasuta – keegi peab majaesise parkimiskoha eest ju maksma.

Nii on järjest rohkem neid, kes eelistavad linnasiseseks liikumiseks ühistransporti, kasutades oma autot vaid pikemateks sõitudeks. Seda kinnitab ka Bolt Drive'i globaalne juht Lukas Yla:

„On palju inimesi, kes kasutavad oma autot ainult kord-paar nädalas ja 95% ajast seisab nende sõiduk lihtsalt parklas. Palju mõistlikum oleks rentida need autod välja ja kasutada jagatud transpordivõimalusi siis, kui neil seda päriselt vaja on.“

Nii tuligi Bolt välja pilootprojektiga, kus pakub autoomanikele võimalust oma tühjalt seisev sõiduvahend äpi kaudu välja rentida. Ettevõte, mille autopark mingil põhjusel tolmu koguma on jäänud, saab kulusid BD-ga samuti mõnevõrra vähendada.

Oodatakse uuemaid sõidukeid

Koostöö eeldab tingimusi: Bolt Drive'ile saab välja rentida kuni kuue aasta vanust sõidukit, mille läbisõit jääb alla 100 000 km.

Liisinguauto kasutaja, kes soovib oma auto siiski anda BD käsutusse, peab enne rendilepingu sõlmimist veenduma, et ta tohib selle kolmandatele osapooltele edasi rentida. Bolt seda ei kontrolli.

Liisingufirmad on lepingusse sisse kirjutanud nii lubatud aastase läbisõidu kui ka otstarbe, milleks võib autot kasutada, seda sellepärast, et sõidukit pikast rendist tagasi võttes riske vähendada.

Kui liisingutakistusi ei ole, auto on vähem kui kuus aastat vana ja sõidukorras ning omanik täib seda võõrastele anda, on asi lihtne: tuleb lahti võtta õige leht, sõlmida rendileping ja koostöö võib alata.

Inimestel, kes soovivad oma auto Bolt Drive'i platvormil välja rentida, tuleb sissetuleku plaani saamiseks ära täita Bolti veebilehel olev ankeet.

Autoomanik saab valida, kas soovib garanteeritud sissetulekut või kombinatsiooni sissetulekust ja Bolt Drive’i kasutusajast.

Suurem auto toob rohkem sisse

Pilootprojekti jaoks on välja arvutatud ka võimalik autost saadav tulu: see sõltub margist, mudelist ning läbisõidust. Näiteks väikeautod Toyota Yaris, Ford Fiesta, Hyundai i20 jt võivad tuua omanikule päris kena lisatulu: kuni 510 eurot kuus.

Suuremate autode eest nagu Volkswagen Passat on ette nähtud kuni 720€ kuutasu. Premium-mudelite väljarentimise eest on võimalik teenida kuni 1230€ kuus.

Kuidas aga auto võõrastes kätes üldse ühes tükis püsima peaks? Loe edasi tasuta portaalis Accelerista.com nendel sõnadel klikkides.