Platvormi Euroopa privaatsuse juht Elaine Fox ütles kolmapäevases avalduses esmalt, et selle üleilmne meeskond aitab hoida äpi kasutajakogemust „järjepidevana, nauditavana ja turvalisena“. Ent siis järgnes paljastav avaldus.

Kuigi TikTok talletab praegu Euroopa kasutajate andmeid USA-s ja Singapuris, lubatakse teatud Brasiilias, Kanadas, Hiinas, Iisraelis, Jaapanis, Malaisias, Filipiinidel, Singapuris, Lõuna-Koreas ja Ameerika Ühendriikides asuvatel grupi töötajatel kaugjuurdepääsu TikToki Euroopa kasutajaandmetele, tunnistas Fox.

USA föderaalse kommunikatsioonikomisjoni (FCC) volinik Brendan Carr ütles eile, et TikTok tuleks Ameerikas ära keelata, kuna polevat võimalik olla kindlad, et kasutajate andmed ei jõua Hiina kommunistliku partei käsutusse.

Mida Hiina kommunistlik partei võiks Euroopa noorukite kasutajaandmetega peale hakata, võib vaid ette kujutada. Päris kindlasti on see lisakanal luuramiseks isikute järele, kes mõjuvõimu kasvu nimel tegutsevale Hiinale huvi pakuvad.

TikToki omanik ByteDance on korduvalt eitanud, et seda kontrollib Hiina valitsus. Rakendus on ka Ühendkuningriigi, ELi ja USA ametivõimude intensiivse kontrolli all.

TikTok on maailma kõige kiiremini kasvav sotsiaalmeediarakendus ja seda on alla laaditud peaaegu 4 miljardit korda. Analüütikaettevõtte Sensor Tower andmetel on see alates selle käivitamisest 2017. aastal teeninud rakendusesisestest kulutustest rohkem kui 6,2 miljardit dollarit (5,4 miljardit naela).

Allikas: BBC