Otsus sündis Detroidis peetud 15-päevase kohtuprotsessi tulemusena, kus arutleti, kas Ford on kopsakatest litsentsitasudest pääsemiseks omavoliliselt endise partneri tarkvara kopeerinud.

Fordi ja Versata koostöö vältas vahemikus 1998-2015, mil tarkvarafirma aitas Fordil integreerida oma sõidukitesse märkamatud tarkvarauuendused ja küsis oma toodete litsentseerimise eest iga-aastast tasu.

Versata sõnul sai aga Fordil ühel hetkel litsentsitasudest küllalt ning nad otsustasid lihtsalt Versata tehnoloogiat kopeerida ja maksmise lõpetada.Kohtuprotsessi käigus sai kinnitust, et 2014. aastal lükkas Ford tagasi Versata viimase pakkumise kasutada nende tarkvara legaalselt 17 miljoni USA dollari eest aastas.

Ford teatas, et pole kohtu otsusega rahul, ja lubas selle edasi kaevata. Nende sõnul ei toeta faktid ja seadused tehtud otsust. Versata esindaja teatas loomulikult, et neile sobib otsus väga, hoolimata sellest, et küsitud kahjudest mõisteti neile välja 85%.

Kohtuasi algatatiFordi poolt juba 2015. aastal, mil Ford soovis saada kohtu kinnitust, et nad pole Versata intellektuaalset vara röövinud. Fordi peamine kaitse oli, et nad omavad õigusi Versata ärisaladustele.