Iraanis suri 94-aastaselt erak, keda teati kui kõige räpasemat inimest maailmas. Mees vältis üle 70 aasta pesemist ja kui ta lõpuks puhtaks pesti, siis ta suri, kirjutab Independent. Mees ise oli veendunud, et pesemisest keeldumine aitab teda haiguste eest kaitsta.

Amou Haji ehk onu Haji, nagu kohalikud teda kutsusid, elas Farsi lõunaprovintsis Dezgah külas. Külaelanike juttude järgi oli Haji kogenud noorena emotsionaalset šokki, mis viis ta elementaarsest hügieenist keeldumiseni. Mõni aeg tagasi viisid külaelanikud ta jõe äärde, kuid kui Haji taipas, miks ta sinna viiakse, otsustas ta autost välja hüpata ja põgeneda.

Erak harrastas väga kummalist eluviisi. Kogu oma elu vältis Haji värsket toitu, eelistades mädanevaid korjuseid, eriti sealiha. Ta suitsetas loomade väljaheidetega täidetud piipu. Ta teritas oma küüsi kivi abil ja ajas habet tulega. Oma külas oli Haji kohalik kuulsus. Külaelanikud ehitasid mehele isegi elamiseks tellistest onni. 2013. aastal tehti tema elust lühidokumentaalfilm „Amou Haji kummaline elu“.

Paar kuud tagasi õnnestus kohalikel veenda lõpuks erakut vanni minema. Vahetult pärast seda jäi mees haigeks ja suri.