Kõneainet on palju - pärast nelja aastat uuesti toimunud näituse märksõnadeks olid esiteks loomulikult elekter, aga ka vesinik, rollerid, väiksed linnaautod ja hiinlased, kes hoogsalt end juba Euroopas kehtestanud tootjatele kuklasse hingama tulevad.

Kui paar saadet tagasi sai Bolt nädala piduri tiitli, siis seekord on põhjust rääkida hoopis nädala tegijast, kelleks on Citybee. Siit on Boltil palju õppida.

Eesti on jälle ühes edetabelis silmapaistval kohal - tagantpoolt neljandal, ja see on seotud elektriautode laadimistaristuga. Ja kui särtsust juttu teha, ei saa loomulikult rääkimata jätta ka fossiilkütustest ja Euroopa automüügist septembris.

Räägime ka Elon Muski järjekordsest skandaalimaiguga jamast - seekord Starlinkist. Viimatiste Tesla ja Muski skandaalide tõttu on maailm saanud ka „uue“ automargi - irvhambad on Teslad ristinud Muskvitšideks.

Nädala proovisõiduauto oli BYD Han, millega Indrekul Pariisis tunnike sõita ja tutvuda õnnestus. Mida kujutab endast hiinlaste konkurent Tesla Model 3-le? Mõned õrritavad arvud ka - 380 kW/516 hj, 700 Nm, 3,9 sekundit „sajani“, 520 km WLTP, alates 80 000 €.

Stuudios on autoajakirjanikud Veli V. Rajasaar ja Indrek Jakobson. Saadet saab kuulata allolevas pleieris. Külasta ka saate Facebooki- ja Instagrami-lehte, kust saad jooksvat infot automaailma kohta ning näha proovisõiduautodega seonduvat. Head kuulamist!

1x
00:00