Ukraina ajakirjanik ja nn rahva-Bayraktaride projekti algataja Serhi Prõtula jagas Twitteris videot Donetski oblastist, kus Ukraina droon Mavic, mille Prõtula loodud fond ühele Ukraina armee üksusele üle andis, rammib ja lõhub venelaste drooni.

Videos on näha, kuidas Ukraina kvadrokopter Mavic avastas vaenlase drooni, mis üritas ukrainlaste drooni rünnata. Kuid venelaste plaani rikkus osav Ukraina droonioperaator, kes tegi väikese manöövri ja lõikas Vene droonil tee ära. Pärast kokkupõrget jäi ukrainlaste Mavic õhku ja venelaste droon kukkus alla. Videos on näha, et venelaste Mavic kaotab ühe oma propelleritest.

„Esimese maailmasõja stiilis õhuduell,“ kirjutas Prõtula Twitteris.

Mavic on lihtne tavakasutajatele mõeldud Hiinas toodetud droon-kvadrokopter. Selle hind jääb tuhande euro kanti. Peale Venemaa rünnakut Ukrainale on Mavicuid kasutanud mõlemad pooled suurel hulgal. Neid kasutatakse taktikalisel tasandi luureks ja tule reguleerimiseks. Mavicute tootja DJI kuulutas aprillis, et ei müü droone ei Venemaale ega Ukrainale, aga uued droonid on mõlemale armeele jõudnud põhiliselt läbi eraisikute asutatud organisatsioonide.

Jaga
Kommentaarid